Med maten i vrangstrupen

Andreas Liebe Delsetts kritikk av matindustrien nærmer seg en utopi. Men det trenger vi.

HOT DOG? I «Den vanskelige maten» tar Andreas Liebe Delsett til orde for grunnleggende endringer i måtene vi produserer, distribuerer, lager og spiser mat på.
Publisert Sist oppdatert

«Uten bøndene er vi ingenting», leste jeg i fete typer på forsiden av Nationen for en liten tid tilbake. Eat-gründeren og matforkjemper Gunhild Stordalen slo på stortromma. Og med rette. Det er noe grunnleggende galt her til lands når bønder daglig legger ned brukene sine fordi inntjening uteblir. Hva er det med matsystemet vårt?

I tillegg er folk redde for matallergier, irriterte tarmer, for å bli for tykke eller for å ødelegge miljøet via det vi spiser. Vi har fått et så komplisert forhold til maten vår at den enkelte ganger setter seg i vrangstrupen. I tillegg blir maten dyrere, krig har ført til knapphet på korn og matoljer og tusener på tusener av underbetalte sesongarbeidere jobber med «blodtomater» i Italia. Hva skjer egentlig i matfatene våre?

Fra Lofoten til Washington

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS