Kultur

Strømmer til for å se Jesus-film på kino

JESUSVEKKELSEN: Flere tusen nordmenn har fått med seg den mye omtalte filmen «Jesus Revolution» på kino. I Sverige danket den ut både Barbie og Oppenheimer sist uke.

Filmen Jesus Revolution, om hippietid og Jesusvekkelsen i California på 70-tallet, hadde premiere på norske kinoer 25. august.

Ifølge Kinotoppen har til nå over 20 235 nordmenn sett filmen på kino. I helgen som var, lå Jesus Revolution på 19. plass av mest sette filmer på kino i Norge.

Filmen portretterer en gjeng hippier som begynner å tro på Jesus, samtidig som de beholder de kulturelle uttrykkene som 1960-årenes hippiebevegelse bragte med seg.

Bevegelsen startet i San Francisco på slutten av 1960-tallet.

Slo Barbie

I Sverige var Jesus Revolution den mest sette filmen på kino sist uke, foran både Barbie og Oppenheimer, ifølge Biotoppen.

I Sverige hadde filmen kinopremiere 14. september. Etter få dager har over 16 000 svensker sett den, skriver den svenske avisa Dagen.

Øyvind Kleiveland, som selv er filmskaper, har kjøpt rettighetene til filmen i Norden.

– Jeg har sett den fire ganger selv, og synes den er veldig bra. Jeg ville at flest mulig skulle få mulighet til å se den. Man feller en tåre, ler masse, og den griper folk skikkelig, sa han til Vårt Land, like etter førpremieren av Jesus Revolution i Bergen 19. juni.

For øvrig har den norske filmen Perleporten blitt sett av 2 690, ifølge tall fra Kinotoppen. Den hadde kinopremiere 1. september.

---

Jesus Revolution

  • Amerikansk film som kom ut i februar.
  • Hadde premiere i Norge 25. august.
  • Kristent drama som omhandler Jesusvekkelsen i California på 60- og 70-tallet.
  • Innen onsdag 29. august hadde 7.944 mennesker sett filmen på norske kinoer.

---

Tove Bø

Tove Bø

Tove Bø er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Kultur