Kultur

Latvia fjernet monument fra sovjettiden

MONUMENT: Latvia har revet et monument fra sovjettiden som følge av Russlands krigføring i Ukraina. Det skjer til protester fra den russiske minoriteten i landet.

Det 79 meter høye betongmonumentet ble reist i hovedstaden Riga i 1985 til minne om seieren over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

Torsdag ble minnesmerket revet til store protester fra den russiske minoriteten i landet, som utgjør nærmere 30 prosent av Latvias befolkning. Landets nasjonalforsamling har vedtatt å fjerne alle sovjetiske statuer og minnesmerker i Latvia.

Monumentet har lenge vært kontroversielt ettersom mange latviere anser slutten på andre verdenskrig som starten på en sovjetisk okkupasjon av Latvia. Flere demonstranter ble pågrepet i forbindelse med rivingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur