Kultur

«Det er håp for alle»

MISJON: Gitaristen Brian Welch besøkte Oslo-menighet for å fortelle om sin vei fra «dophode» til kristen tro. I dag tar han med seg troen på turné med metalbandet Korn.

I 2005 skrev selv de største mediene i Norge om Brian Welchs omvendelse. Gitaristen i det amerikanske nu-metalbandet Korn forlot bandet til fordel for Jesus. Den gang herjet Korn på salgslistene og sto som største navn på de største festivalene med blytung musikk og tekstlig tematikk som neppe gjør seg godt på kristelige stevner.

Det gikk en kule varmt mellom Welch og de gjenværende bandmedlemmene etter avskjeden, spesielt da bestselgerboken «Save Me From Myself» gikk ut på markedet. Likevel ble han i 2013 gjenforent med bandet han var med å starte. I kveld er han og resten av Korn hovedattraksjon på Norges største festival, Tons of Rock.

Kontrasten på hva som vil skje oppe på Ekebergsletta i kveld og hva som skjedde inne på Storsalen menighet torsdag er stor. Der var Welch en av talerne under arrangementet «Hope for Oslo», som er et samarbeid mellom flere av Oslos menigheter om å ha «en ukes lang opplevelse av tilbedelse og bønn, undervisning og evangeliserings-hendelser».

Brian «Head» Welch i det amerikanske nu-metalbandet KoRn forlot bandet til fordel for Jesus. 

Gitaristen i et av verdens største metalband gjestet torsdag Storsalen menighet. Der fortalte han om sin vei fra dophode-millionær i Hollywood til brudd med bandet og funnet av Jesus. I dag tar han med seg troen på turné.

Ser mot Paulus

– Jeg elsker folk som er tøffe nok til å dele troen på Jesus. Å ikke gjøre det er som å bli milliardær, som Elon Musk, men ikke dele det med noen. Det ville vært egoistisk, åpnet Brian Welch fra scenen.

Da hadde han akkurat blitt introdusert av presten Bertel Emil Hjortland, som fortalte om da han selv spilte i et dødsmetallband som ung, og i et forord av en bok leste at Korn-gitaristen var kristen. Han kunne ikke tro det han leste.

Fra scenen fortalte Welch de mange oppmøtte om sin tid som rockestjerne, og hvor livet var på vei til å lede ham.

– Jeg skal ikke kjede dere med detaljene om dop, rockestjernestatus og alle de greiene der. Til slutt var jeg uansett på vei til å dø av alt stoffet jeg brukte. På samme tid hadde jeg en liten jente på fem år. Hennes mor forlot oss og var mer eller mindre på gaten og slet med livet. Jeg måtte gjøre et valg. Skulle jeg ta meg sammen for barnet mitt og bli nykter, eller bryte sammen rett foran de små øyne hennes?

---

Hope for Oslo

  • «Hope for Oslo» er et samarbeid mellom flere av Oslos menigheter om å ha «en ukes lang opplevelse av tilbedelse og bønn, undervisning og evangeliserings-hendelser.»
  • Arrangementene vil finne sted på 30 forskjellige steder i Oslo.
  • Samme uke er også The Send, som arrangeres på Telenor Arena 25. juni.

---

«Håp for alle»

Etter dette snudde livet for Brian Welch, og særlig én Bibel-figur fant han seg selv igjen i:

– Paulus var én person hele livet frem til han møtte Jesus. Da endret alt seg. Han forlot alt han hadde bygd opp i livet for å bli en ny mann. Jeg relaterer meg til det, fordi jeg hadde selv gjort en rekke syndige ting. En rekke syndige ting, sier han og ler.

Til de oppmøtte i Storsalen fortalte Welch at han var en «bad boy». Akkurat som Paulus, selv om Paulus må sies å ha vært et par steg verre.

– Den fyren drepte jo kristne. Han er den siste personen Gud skulle valgt, men Gud valgte ham likevel til å skrive to tredjedeler av det nye testamentet. Det forteller oss at det er håp for alle. Så føler du på skyld og skam? Tenk på Paulus, sa Welch.
Les mer om mer disse temaene:

Geir Magne Staurland

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur