Kultur

Norheim slutter som nyhetsredaktør i Dagen

MEDIER: Astrid Dalehaug Norheim forlater Dagen til fordel for Senter for undersøkende journalistikk.

– Nå er jeg klar for å gå videre og jobbe med det jeg alltid har brent for, som er kompetanseheving blant journalister, sier Norheim til Medier24.

Astrid Dalehaug Norheim har jobbet i avisen Dagen i ni år, i senere år som nyhetsredaktør. Nå blir hun del av Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) i Bergen.

Norheim har tidligere jobbet i Vårt Land.

– Behov for faktabasert journalistikk

På SUJO skal Norheim være reportasjeleder, samt være med på å bygge opp det nye erfaringsbaserte masterprogrammet ved Universitetet i Bergen (UiB). Hun mener behovet er stort for et slikt senter.

– I dagens mediemarked er det stort behov for faktabasert journalistikk. Journalister og reportasjeledere må ha kunnskap for å kunne drive gjennom små og store prosjekter, sier Norheim.

Da den nyvalgte regjeringen nylig gikk inn for å øke pressestøtten, var SOJU blant de heldige. Den økonomiske støtten til senteret ble økt med to millioner kroner.

Peker på utfordringer for Dagen

Den avtroppende nyhetsredaktøren trekker frem flere utfordringer for avisbransjen generelt og Dagen spesielt.

– Vi er en liten og konsernfri avis. Veldig mye av utviklingen skjer innad i konsernene, så det er en strukturell skvis. Journalistisk har vi de samme utfordringene som mediene for øvrig, fake news og konspirasjonsteorier, sier hun til Medier24.

Norheim mener dette også er et markant problem innenfor kristne miljøer.

– Man skulle tro at man hadde alle muligheter for å være godt vaksinert mot det, men internasjonalt ser vi at det er et stort problem, og vi ser også noe av det samme i Norge.


Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur