Kultur

Liten nedgang i Vårt Lands opplag, men fortsatt digital vekst

OPPLAGSTALL: Ferske opplagstall viser at Vårt Land har økt med 800 abonnenter siden samme tidspunkt i fjor, men opplever en liten nedgang i andre halvdel.

I dag ble opplagstall fra Mediebedriftenes Landsforening lagt frem. Med et samlet opplag på 23.581, viser tallene at Vårt Land i fjor økte med 800 abonnenter sammenlignet med samme tidspunkt i 2019.

– Vi ser en tydelig økning i digitale abonnenter. Det er gledelig ettersom vi får stadig større problemer med distribusjon av avisa og den nye postloven. Denne digitale veksten gjør at vi kan bruke mindre penger på avisbud og trykkeri, og mer på journalistikk slik at vi kan gi leserne våre et bedre journalistisk tilbud, sier Bjørn Kristoffer Bore, sjefredaktør i Vårt Land.

1,2 millioner abonnenter

Opplagstallene fra Mediebedriftenes Landsforening viser at norske mediehus nå har 1,2 millioner heldigitale abonnenter. De digitale abonnentene utgjør dermed størsteparten av avisenes abonnenter.

Opplagstallene viser også at norske aviser hadde en opplagsvekst på 3,4 prosent i andre halvår av 2020. For Vårt Land gikk opplaget noe ned sammenlignet med første halvår.

Sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore forteller at dette var et forventet «dropp» som han mener skyldes flere faktorer.

– Først og fremst opplevde vi en vanvittig økning i abonnenter i første halvår, og greide ikke ta med den inn i det neste. Når man får en så stor økning enorm, er det naturlig at folk faller fra.

Også eksterne forhold har påvirket tallene, bemerker sjefredaktøren.

– Den forventede nedgangen skyldes også en kombinasjon av de nye postloven, dårligere postbæring og at flyene gjennom pandemien har gått langt mindre. Vi har abonnenter over hele landet, og er avhengig av flydistribusjon. Så det har vært krevende.

To år som sjef

Det er ganske nøyaktig to år siden Bjørn Kristoffer Bore tok over som sjefredaktør i Vårt Land.

– Vi har fått gjennomført mange viktige omstillinger for å rigge avisa for fremtiden. Opplaget er i kraftig vekst, vi har greid å gjøre oss mer uavhengige av pressestøtte og vi lager en avis som når ut til flere lesere, forteller sjefredaktøren.

Han trekker også frem at Vårt Land har et tv-prosjekt på gang, som blant annet Kirkerådet har uttalt seg positive til.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur