Kultur

– Vi har alle lengtet etter noe i år

JULESALMEDUGNAD: Kristin Minde har valgt seg en salme som tar for seg lengselen etter noe man ikke har.

– Helt siden jeg hørte Sissel Kyrkjebø sang «Jeg synger julekvad» da jeg var liten, har det vært en av de fineste julesangene jeg vet om, sier Kristin Minde.

Bergenseren synes salmen beskriver lengsel på treffende vis, og mener det passer spesielt godt i år.

– Den tar for seg lengselen etter noe man ikke har. Vi har alle lengtet etter noe i år, enten det er en klem, en konsert eller bare en vanlig hverdag.

Noen rammes ekstra hardt

Om ikke en vanlig juletid, skal Kristin Minde likevel dra på juleturné.

– Det blir en ny opplevelse å spille for nesten nesten kirker, men jeg tror det blir nært og fint allikevel.

Den tiende måneden med unntakstilstand er tung for alle. Men akkurat de siste ukene av desember er spesielt vanskelig for mange, minner Mindre om.

– De som er ensomme fra før, blir rammet enda hardere i år. Mange arenaer blir tatt fra dem. Jeg håper julekonsertene kan være et lyspunkt for dem som kommer.

Denne produksjonen er bestilt av Vårt Land. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur