Kultur

Maria Solheim mener håp er ekstra viktig denne julen

JULESALMEDUGNAD: Maria Solheim har valgt seg en salme hun mener beskriver hele juleevangeliet. – Det er en salme jeg har hatt med meg i flere år.

Først ut i Vårt Lands julesalmedugnad, er Maria Solheim. Hun har valgt seg «En krybbe var vuggen», oversatt til norsk av Eyvind Skeie og Agnes Landmark.

– Jeg valgte denne salmen fordi jeg synes det er en av de fineste julesalmene vi har. Den beskriver så fint enkelheten i juleevangeliet – hvordan hele himmelen får plass i det lille og det enkle. Det er en salme jeg har hatt med meg i flere år.

Se videoen nederst i saken

Til å tonesette videoen fikk Solheim med seg juleturnémakkere Ole Børud og Lewi Bergrud, og like etter en øving spilte de inn julesalmen «i studioet til Arne på lyd» i Stavern.

I forkant av juleturneen Blåtoner som de tre artistene var på i fjor, spilte de inn en EP der «En krybbe var vuggen» var med.

– Derfor var det naturlig å gjøre denne sammen med dem.

Coca Cola-nisser

Og sammen skal de tre være mye i tiden som kommer. Selv om det lenge var i det blå om Blåtoner-turneen kunne gjennomføres i år, ble den reddet av Kulturrådet i siste liten.

– I hele år har det vært mye usikkerhet. Vi alle tre har opplevd å få ting avlyst og utsatt, og sånn er det for hele bransjen. Derfor står jeg på scenen med ekstra takknemlighet.

Og skal vi tro Solheim selv, kan det tyde på at de fremmøtte i publikum også stiller med mer takknemlighet enn vanlig. Han surfer i hvert fall på den lune stemningen fra turnéåpningen i Hov kirke på Søndre Land kvelden i forveien.

– Det var helt fantastisk. Selv om det var en ekstra alvorsstemning fordi situasjonen er som den er, var det plass til ganske store julesmil også. Publikum fylte virkelig kirken med sitt nærvær.

Å kunne spre glede før jul, er noe hun setter høyt. Men i år – mer enn noen gang – er det også viktig for Solheim å kunne spre håp.

– Gjennom turneen vi vil også snakke litt ekstra om at det fremdeles finnes håp, og forsøke å oppmuntre publikum. Jeg tenker ikke på Coca Cola-nisser og happy-clappy, men å snakke om julens budskap og at folk er elsket.

Når julen er over og vi skriver 2021, skal Solheim i gang med innspilling av en plate hun håper å få ferdig til høsten.

– Også har jeg noen hemmelige planer, men det kan jeg ikke si noen ting om.

Denne produksjonen er bestilt av Vårt Land. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur