Kultur

Slapp avlysning – juleturneen reddet i siste liten

Juleturneen Blåtoner ble reddet i grevens tid. – Summen vi søkte om er noe avkortet, men nå er jeg superhappy.

Trioen Ole Børud, Maria Solheim og Lewi Bergrud ble reddet av stimuleringsordningen i siste liten, og kan dra på turneen det lenge så ut til at ville bli avlyst.

Tidligere i dag skrev Vårt Land at det var like før konsertarrangør Febe Rognstad avlyste hele juleturneen Blåtoner. Etter å ha ventet på svar fra Kulturrådet i mer enn fire uker, begynte tiden å renne ut.

I ettermiddag fikk hun derimot beskjed fra Kulturrådet om at vedtaket ble godkjent.

– Summen vi søkte om er noe avkortet, men nå er jeg superhappy. Dette er nok til å garantere for at vi kan dra ut på tur, og det er det viktigste for oss akkurat nå.

Må planlegge

Fokus Entertainment søkte om drøye 2,2 millioner kroner fra stimuleringsordningen, som regjeringen og Abid Raja håper skal hjelpe kulturlivet gjennom pandemien. Selskapet har fått innvilget støtte om rundt 1,8 millioner.

Febe Rognstad forteller at søknaden inneholdt visse planlagte utgifter som etter at ordningen har blitt endret, ikke lenger gjør seg gjeldende. Derfor har hun forståelse for at det ble noen avkortinger, og tror også selv at utgiftene kan bli lavere enn antatt.

– Senere skal vi også legge inn budsjett og regnskap. Vi får se hvordan dette blir etter hvert, en del av disse beregningene endrer seg jo nesten daglig.

Rognstad forteller at de nå ikke har mer enn tiden og veien, og at artistenes lenge utsatte preproduksjon – der de ferdigstiller alt før konsert – omsider kan begynne.

Konserten i Bragernes kirke i Drammen 30. november er avlyst ettersom de har forbud mot offentlige arrangementer innendørs frem til 1. desember, men utover det vil resten av kirkene på turnélista gjestes.

– Noen steder er det også begrensninger på 20 personer, så det er noen praktiske forandringer, men vi reiser på full turné.

Første konsert skjer søndag 29. november i Hov kirke i Søndre Land.

LES OGSÅ:

• Mener kirken forskjellsbehandles som kulturarena

• Kirker forbereder seg på store inntektstap

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur