Kultur

Sondrey: Mange kan trenge en hånd å holde i

«Gje meg handa di, ven», synger Sondre Mulongo Nystrøm, alias Sondrey, i Vårt Lands salmedugnad. – Varme, gode ord er viktig nå, sier han.

– Tiden vi er inne i byr på store utfordringer. Det er mange som trenger hjelp, og som kunne trenge en hånd å holde i. Varme, gode ord og noen som kan være der. Jeg tenker at denne salmen kan være en trøst, sier Sondre Mulongo Nystrøm.

Nystrøm er også kjent under artistnavnet Sondrey. Til Vårt Lands salmedugnad har han valgt en nyere, men like fullt kjær salme: «Gje meg handa di, ven».

Salmen er skrevet av Sondre Bratland, med melodi fra en gammel irsk folkesang.

R&B, soul og synth

Nystrøm ga ut debutalbumet «DARKR LYFE» i fjor sommer. Han er kjent blant annet fra Stjernekamp på NRK, der han endte på tredjeplass. Han var også en av finalistene i årets Melodi Grand Prix.

«Gje meg handa di, ven» er spilt inn i Øyer i Gudbrandsdalen.

SE OGSÅ: Sondre Bratland med «Blott en dag» i salmedugnaden

Lyst og varmt

I et Min tro-intervju i fjor høst fortalte Nystrøm om sitt forhold til musikk – og hvorfor han tror på noe større.

– Gud er ikke en mann eller kvinne, det er en kraft som gir meg ro og varme. Det er vanskelig å forklare, men Gud er noe lyst og varmt, sa Nystrøm.

SE MER: Alle bidragene i salmedugnaden finnes her

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur