DAG INGE ULSTEIN:

Salmebistand fra minister Dag Inge Ulstein

Dag Inge Ulstein har en fortid både i koret på Sulavåg og i bergensk elektronika. Nå deltar KrFs bistandsminister i Vårt Lands salmedugnad.

– Jeg er utrolig glad i salmer og synes denne dugnaden er et bra intiativ i situasjonen vi står i. Det blir en fin måte å dele på, sier ­bistandsminister Dag Inge ­Ulstein.

I Vårt Lands salmedugnad har vi invitert etablerte artister til å spille inn en av sine yndlingssalmer for Vårt Lands lesere, og deler nye videoer på Facebook og vl.no hver dag.

Men når selveste bistands­ministeren tar kontakt og sier han ønsker å bidra, er det umulig å si nei. Ikke minst fordi denne bistandsministeren trolig er den eneste ministeren som har vært radiolistet tidligere, med bandet Electric City.

LES MIN TRO: Dag-Inge Ulstein prøver å møte folk på samme måte som Jesus, men er redd alt statsråd-stæsjet står i veien

Guds trofasthet

I 2013 hadde fikk nemlig Ulsteins elektronikaband mye spilletid på norske radioer, med hiten «Bitter Sweet».

– Electric City var en litt ­annen sjanger enn salmeskatten. Vi spilte først på Skjærgårds og andre kristne sommerstevner, sier Ulstein.

Til salmedugnaden har han valgt «Din trofaste kjærlighet kan aldri svikte», som er nummer 382 i Norsk salmebok. ­Teksten til Henry van Dyke ble i 1997 oversatt av Eyvind Skeie, med melodi av Edith McNeill.

– Det er utrolig spesiell tid og en urolig verden som har kommet veldig nært de siste dagene. Midt i alt dette så er det nå jeg syns er så ufattelig godt å minne meg selv på hver dag, som alltid vil stå fast, og det er Guds trofasthet, sier Ulstein om valget av salmen.

– Jeg er glad i mange av ­salmene jeg har vokst opp med. Men akkurat denne handler mer om hva den representerer. Det er noe med rytmen og, slik dagene er nå, å bli minnet på hvem Gud er gjennom alt. Å kunne minne seg på det hver morgen har vært viktig for meg.

SE OGSÅ: Alle bidrag til Vårt Lands salmedugnad her

Carola-crush

Ulstein ser heller ikke bort fra at Carolas innspilling fra 2004 kan ha på­virket valget.

– Jeg var sikkert litt småfor­elsket i henne den gangen.

Selv om Ulstein har bakgrunn i elektronika, her han svak for de mer tradisjonelle, folketone­inspirerte salmene.

– Det er en helt annen sjanger enn det jeg hører mye på ellers. Det forteller om røttene og de lange linjene. Gud kan møte oss hvor som helst og når som helst.

Salmen ble spilt inn i en korona­stengt Nordstrand kirke.

– Det er statsråder før meg som har bedt om å få et piano i leiligheten, men det har ikke jeg gjort. Så jeg ringte en jeg kjente som kunne hjelpe meg inn i kirken, sier Ulstein.

Han har vokst opp i et musikalsk hjem, med en bestefar som skrev musikk. Ellers spilte han i orkester og var aktiv i koret i Solevåg på Sunnmøre, hvor foreldrene drev koret.

Salmedugnaden fortsetter

Siden forrige tirsdag har Vårt Land daglig publisert nyinnspilte salmer fra artister som har stilt opp i dugnaden. Så langt har disse bidratt: Trygve Skaug, Solveig Leithaug, Jo Hegle Sjøflot, ­Darling West, Kristine Hovda & Ingrid Frivold-Storli, Moddi, Ellen Andrea Wang og Levi Henriksen. Rundt lunsjtider lanserer vi nye innspillinger hver dag, og holder iallfall på til over påske.

Følgende instrumenter har vært i bruk, foruten stemmen: Piano, gitar, trekkspill, banjo, trompet og kontrabass. Videoene­ har til nå samlet blitt vist over 200.000 ganger på Facebook.

---

Vårt Lands salmedugnad

  • Norske artister synger inn en av sine yndlingssalmer hjemmefra, og deler den med Vårt Lands lesere på vl.no og våre Facebook-sider.
  • Publiseres hver dag ved lunsjtider.
  • Første deltaker er Trygve Skaug, med salmen «Stor er din trofasthet».

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Arne Borge

Arne Borge er kulturredaktør i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur