TRYGVE SKAUG:

Vårt Lands salmedugnad starter med Trygve Skaug

Kirker og konserthus er stengt, men Vårt Land sender dagene framover salmesang med kjente artister på våre nettsider. Trygve Skaug har valt «Stor er din trofasthet».

Hvilke salmer trenger vi akkurat nå? spurte vi Ingrid B. Melve og Eyvind Skeie for noen dager siden. Begge er både prester og salmediktere, og drøftet hva salmene kan bety for oss i en tid hvor de fleste av oss sitter hjemme og venter på bedre tider.

«Salmen passer uansett humør»

Er det noe slike kriser viser, så er det at ting vi ellers tar for gitt plutselig blir dyrebare og viktige. Vi i Vårt Lands kulturavdeling tror også dette gjelder for salmeskatten.

Derfor har vi de seneste dagene invitert en rekke artister med på salmedugnad, og gitt dem følgende bestilling: Velg en salme du er glad i, som du syns oppleves viktig akkurat nå. Spill den inn på video hjemme og del den med oss.

Responsen har vært veldig god, og tirsdag ble dugnaden sparket i gang med den folkekjære poeten og artisten Trygve Skaug, som har valgt salmen «Stor er din trofasthet». (se video øverst i saken)

– Den har vært med meg på store ting i livet siden jeg hørte den for første gang som 16-åring. Det er en sang jeg alltid kan synge uansett hva slags humør jeg har eller hvor stor eller liten tro jeg har akkurat den dagen, sier Skaug.

Hver dag

I dagene framover vil vi legge ut en ny innspilling på VL.no og vår Facebook-side rundt lunsjtider. En stor takk herfra til generøse artisters velvillige bidrag – som frilansere går de selv svært usikre tider i møte.

Vi har invitert både godt kjente og mindre kjente artister – vårt kriterium har vært at vi vet de er dyktige.

Det har ikke vært noe mål for oss at innspillingene skal ha et profesjonelt uttrykk. Dette er opptak på kort varsel gjort hjemme i stua, og da er det ingen vits i å legge skjul på det. Det viktigste er hva artistene kan formidle til oss gjennom salmene – nå som vi alle må holde oss hjemme.

Følg med på våre nettsider for nye salmer hver dag.

LES OGSÅ:

• Salmer mot koronafrykt: – Jeg trenger noe som styrker mitt livsmot, sier Eyvind Skeie

Se video: Ea (11) og Silje (8) har planen klar hvis alle de voksne blir smittet av virus

• Funksjonshemmede barn mister hjelp i koronakrisen: – Foreldre er helt på felgen

---

Vårt Lands salmedugnad

  • Norske artister synger inn en av sine yndlingssalmer hjemmefra, og deler den med Vårt Lands lesere på vl.no og våre Facebook-sider.
  • Publiseres hver dag ved lunsjtider.
  • Første deltaker er Trygve Skaug, med salmen «Stor er din trofasthet».

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur