Kultur

Ropstad blir framstilt med to djevlar på skulderen og ein regnboge ut av munnen

Kjell Ingolf Ropstad er framstilt på platecoveret til samleplate for norsk punk. – Ein politiker med arkaiske holdningar, seier kunstnaren bak.

Bilde 1 av 2

– Det var mange i norsk allmente som konkurrerte om plassen på albumcoveret dette året, men Ropstad stod fram som ein vinner, fortel kunstnaren bak illustrasjonen, Kari Westergaard.

Plateselskapet «Fucking North Pole Records» starta i fjor med å gi ut årlige samleplater for norsk punkmusikk. I år er det Krf-leiar Kjell Ingolf Ropstad som pryder framsida. Han er framstilt med svarte auge og ein regnboge som stråler ut av munnen. På den eine skulderen står to små djevlar.

– Djevlane er forbundne med utsagnet til Ropstad om at viss ein klarer å bera fram eit barn, kan ein også klare to, fortel ho.

Ho fortel at albumcoveret er inspirert av skrekkfilmar frå 70-talet. Ho fortel at ho har framstilt KrF-leiaren som ein skummel figur som smiler med munnen, men ikkje med auga.

Kva er det med Ropstad som er så problematisk?

– Ropstad har vist seg fram som ein politiker med arkaiske holdningar som ikkje høyrer heime i 2019, seier Westergaard.

Leiar for plateselskapet «Fucking North Pole Records», Robert Dyrnes, fortel at plata inneheld punkmusikk frå heile Noreg.

– Låtane er politiske, noko albumcoveret er ein del av, seier Dyrnes.

Westergaard og Dyrnes vil oppfordra folk til å høyra på musikken, og ikkje kun sjå på coveret.

LES OGSÅ: Ropstad vil ikke gå i parade, men møter i mottagelsen av Oslo Pride.

Dyktig politiker

Leiar for Krfu, Martine Tønnessen, meiner bilde albumcoveret kan få stå for egen rekning.

– I Norge har me tradisjon for kunstnerisk fridom og maktkritikk. Det er bra, seier Tønnessen.

Ho er samstundes ikkje einig i framstillinga av Ropstad.

– Eg meiner Ropstad er ein dyktig politikar og ein god leiar for Noregs beste verdiparti. Så får andre meiner det de meiner, seier Tønnessen.

Samleplate

Framsida til platecoveret fra i fjor skapte også merksemd. I fjor var det nemleg eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug som pryda framsida. Ho vart stilt fram med laser ut av auga og med ein munn som vart sydd igjen.

Jo Arne Hansen Marvik

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Kultur