Nyheter

Ropstad vil ikke gå i paraden, men møter i mottagelsen av Oslo Pride

Regjeringen holder mottagelse for Oslo Pride. FRI ser på dette som en gylden mulighet for å tale til KrFerne.

Statsminister Erna Solberg har invitert til mottakelse av Oslo Pride for å hedre Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

Kjell Ingolf Ropstad og resten av statsrådene er invitert, og bandet ISÁK skal sørge for kveldens musikkunderholdning.

– Pride er en viktig dag for mange. Regjeringens mottagelse er en anerkjennelse av dette. Her er regjeringen vertskap og det vil jeg derfor gjerne delta på, sier han.

Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI) håper at dette kan være muligheten for dem å tale de skeives sak til KrF-statsrådene.

– Det er naturlig at Ropstad som regjeringsmedlem deltar på en mottagelse regjeringen inviterer til. Det gjør jo også at han får høre vår tale til regjeringen, og vi håper han tar med seg innholdet i den videre i sitt arbeid, sier Brita Brekke, leder i FRI Oslo og Akershus.

LES MER: Referansegruppen anbefaler at KRIK fortsatt skal si nei til homofilt samliv

Sterkt uenig

Ropstad anerkjenner at Pride er en viktig, men i en uttalelse til Vårt Land presiserer han at han er «sterkt uenig» med FRI på flere politiske områder.

– Jeg tror hele Norge har fått med seg at jeg ikke kommer til å delta i Pride-paraden. Det er fordi FRI, som er organisasjonen som arrangerer paraden, står for en del politiske saker jeg er sterkt uenig i. Dette er saker som polygami, innføring av et tredjekjønn, opphevelse av sexkjøpsloven og åpning for surrogati, sier Ropstad.

Til tross for at partene mener mye ulikt, ønsker han å respektere at andre velger annerledes enn ham. Han støtter budskapet om at mennesker må få elske dem de vil, kampen mot diskriminering og for mangfold fullt og helt.

– Jeg er statsråd for alle barn og familier. Også de som er skeive. Derfor ønsker jeg at alle barn som vokser opp i Norge skal få en god oppvekst, og at de ikke skal bli utsatt for hets og diskriminering, erklærer han.

LES MER: Kristdemokraternas Ebba Busch Thor det motsatte av KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad: Går i Pride-paraden

– Hans valg

Brekke sier det er opp til Ropstad om han vil gå i paraden, eller ei.

– At Ropstad ikke deltar i paraden er hans valg. For oss i FRI er det ikke om politikerne er med oss på feiringen som er viktigst, men at de lager politikk som gjør livene våre bedre, og som sikrer oss rettigheter.

– Som barne- og familieminister er en del av jobben hans å arbeide for at skeive familier, barn og ungdom skal kunne leve gode, trygge liv. Det er et arbeid som varer hele året, ikke bare under paraden, sier Brekke.

LES MER: KrF-er i Pride: – Slag under beltestedet at Ropstad ikke går

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter