Kultur

Vårt Land fikk to priser i København

Under konferansen til Society for News Design Scandinavia (SNDS) kåres Skandinavias beste nyhetsdesign. To av prisene gikk til Vårt Land.

– Vi er utrolig stolte over å ha fått to designpriser. Og at Vårt Land greier å hevde seg i den tøffe konkurransen med de store og tunge skandinaviske mediehusene, sier politisk redaktør Berit Aalborg, som var til stede på utdelingen av priser i København.

I kategorien sektionfronts, eller forside, fikk Vårt Land sølv for forsiden med tittelen «Klima – vi fortsetter bare som før». Forsidens illustrasjon er tegnet av Marvin Halleraker.

– Vi fikk Sølv award for den treffsikre førstesida på klimabilaget som tegner Marvin Halleraker har tegnet. Han er en av Norges aller største tegnere, og har laget en fantastisk tegning om den brennaktuelle klima- og flyproblemstikken. Marvin har en sikker penn og suveren strek. Vi savner ham veldig i Vårt Land, sier Aalborg

Reportasjeserien «Steinkirker fra Middelalderen» fikk bronse i kategorien feature. Serien ble publisert over syv uker sommeren 2018, og forteller historiene om syv steinkirker i Norge. Kirkene er valgt ut på grunnlag av stil, historie og beliggenhet. Hver kirke ble presentert med hver sin reportasje over fire sider og inneholdt nye bilder tatt av fotograf, de fleste av dem av Erlend Berge.

– Bronse Award fikk vi for den flotte og stilrene steinkirke-serien uttegnet av presentasjonsjournalist Sverre Egner Bruun. Sverre har sikker sans for avisdesignog er svært idérik og kreativ. Han spiller en viktig rolle på Vårt Lands desk, som vi setter svært høyt, sier Aalborg

Reportasjeserien tar til orde for statlig støtte til vedlikehold av steinkirkene. I et intervju med daværende kulturminister Trine Skei Grande, ble det lovet ekstra innsats for å bevare kirkene.

– Det er veldig inspirerende å vinne i SNDS. Vårt Land er en liten redaksjon og vi konkurrerer med de største mediehusene i Norden. Det viser at kvalitet blir lagt merke til, sier Sverre Egner Bruun

Klimabilag

Forsidens illustrasjon til Vårt Lands klimabilag er tegnet av Marvin Halleraker. Under Nordiske mediedager i Bergen i mai i år stakk samme forside av med førsteplassen i kategorien Årets avisforside.

– Det er ekstra stas å vinne denne prisen i Skandinavia. Jeg er veldig fornøyd med den, sier Halleraker.

Halleraker lot seg inspirere av flyselskapenes egne sikkerhetsbrosjyrer.

– Jeg har kopiert den forenklede estetikken fra disse brosjyrene. Utenfor er det fullstendig katastrofe, mens vi sover i flyet. Det er et absurd og effektivt bilde.

Flyskam

At begrepet flyskam har blitt en del av vår dagligtale i etterkant, tyder på at forsiden treffer en ubehagelig nerve. Halleraker trekker frem Vårt Lands tidligere visuelle publiseringsleders håndverk for å forklare bildets effektivitet.

– Kristoffer Nilsen gjorde et veldig enkelt design på den, slik at den fremstår som en plakat. Det gjør forsiden veldig effektfull.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

David Sviland

David Sviland er debattjournalist i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur