Kultur

Vårt Land feirer digital vekst

De siste tre månedene har Vårt Land fått 70 prosent flere digitale lesere. I dag har avisen totalt 1.000 flere abonnenter enn på samme tid i fjor. Vårt Land har snudd en ti år gammel trend.

– Trenden er snudd. I dag feirer vi med kake, sier Alf Gjøsund, konstituert sjefredaktør i Vårt Land.

Grep som merkes

Han kan slå fast et «svært gledelig» løft i abonnementstallene til Vårt Land – særlig på det digitale feltet.

– De positive tallene bekrefter at vi stadig flere lesere har tillit til oss. På fire måneder har antallet abonnenter økt med mer enn 3.000. Nå har vi det høyeste abonnentstallet på halvannet år, sier han.

Gjøsund melder at han får mye positiv leser-respons om dagen, både fra lesere som har kommet inn de seneste årene, og fra de som har fulgt avisen lenger.

– Den digitale satsingen har satt spor, og fått en god retning. Vi har også gjort grep som merkes i papiravisen. Det skaper tro på avisprosjektet vårt.

Viktige grep

– Det handler først og fremst om fornøyde lesere, men vi har også gjort noen viktige grep: Vi la om til en plussmodell på nettsiden vår i august. Siden da har vi økt antallet hel-digitale abonnenter med over 900, til 2.149. Det er en økning på 70 prosent på fire måneder. Dessuten har vi styrket både markeds- og salgsarbeidet med gode kampanjer – og ikke minst har vi styrket og spisset avisens nyhetsprofil.

Økning

– Fortsetter abonnentene etter at de gode tilbudsprisene går ut?

– I stor grad. Det gir grunn til optimisme.

Har interessen for KrFs veivalg spilt noen rolle?

– Trafikken på nettet gikk opp med rundt 25 prosent i oktober, og over 100 abonnementssalg på nettet er direkte knyttet til saker om Hareide. En kampanje på selve dagen, 2. november, ga oss rundt 600 nye abonnenter. Vi har en veldig dyktig stab med politiske medarbeidere, og har vært ledende på KrF-dekningen, noe som er blitt lagt merke til. Men dette forklarer ikke på langt nær hele økningen, sier Gjøsund.

Vårt Land har i dag et totalt abonnementstall på 21.499.

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Kultur