Kultur

Ingrid Erøy Fagervik gir seg i Vårt Land

Ingrid Erøy Fagervik slutter i Vårt Land. I to perioder har hun vært ansatt i ­avisens ledelse.

Hun jobbet nært med tidligere sjefredaktør Åshild Mathisen som kommersiell direktør og innovasjonsredaktør. Etter Mathisens avgang, ba Fagervik om en sluttavtale med Vårt Land. En avtale er nå inngått som innebærer at hun fratrer sin stilling fra og med nå.

Gjennomført profil

Hun har hatt ansvaret for alt kommersiell virksomhet i Vårt Land, inkludert utvikling av avisen og de andre produktene under Vårt Lands paraply. Hun har gitt merkevaren Vårt Land en helhetlig, gjennomført profil, noe som har vært viktig for å tiltrekke oss nye kunder. Dessuten har hun gjennomført kostnadsbesparende tiltak som kommersiell direktør.

– Jeg hadde håpet i det lengste at hun ville fortsette i stillingen. Det blir trist å miste en så viktig medarbeider og god kollega, sier konstituert sjefredaktør Alf Gjøsund.

Han sier rekrutteringen av Fagerviks etterfølger er noe avisen må ta tak i etter ferien.

– Vanskelig å fortsette

På Mentor Mediers generalforsamling i mai begrunnet Fagervik sin avgang.

– Da min administrerende direktør ble sparket, veltet det et helt prosjekt. Det blir vanskelig for meg å fortsette, sa Fagervik.

Det var Fagervik som sendte et varsel med beskyldninger mot Mentor Mediers konsernsjef Per Magne Tveiten. Konsernstyret avviste varselet med den begrunnelse at loven ikke var brutt. Fagervik anbefalte ikke å begrave stridsøksa og etterlyste et dyptgående oppgjør med konsernkulturen.

40-åringen begynte som journalist i Agderposten 15 år gammel. I 2010 ble hun kåret til «Årets nyskaper» av Oslo redaktørforening. Hun sa opp jobben som utviklingsredaktør i Vårt Land samme år og fikk i 2011 tildelt «Startknappen» som årets kvinnelige gründer. For to år siden begynte hun igjen i den avisen hun nå forlater.

Les mer om mer disse temaene:

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen er kulturjournalist i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur