Kultur

Avistegner arrestert etter støtteerklæring til Paris-ofrene

En iransk avistegner er arrestert. Det spekuleres i om årsaken er to tegninger til støtte for ofrene etter terrorangrepene i Paris og Beirut.

Den iranske kunstneren og avistegneren Hadi Heidari ble mandag hentet av iransk politi da han var på jobb i avisa Shahrvand, meldte The New York Times mandag ettermiddag. Iranske myndigheter har ikke kommentert arrestasjonen, som skjedde dagen etter at avistegneren hadde publisert to tegninger til støtte for henholdsvis innbyggerne i Paris og Beirut etter terroranslagene sist helg.

LES OGSÅ: Iransk regissør med kunst under press

Dømt to ganger

Iranske aktivister som har vært i kontakt med Heidaris kollegaer i Shahrvand, mener arrestasjonen ble utført av iransk sikkerhetspoliti.

Heidari har gjennom 20 år jobbet for en rekke reformvennlige aviser og tidsskrift i Iran, og har tidligere blitt dømt to ganger for det som omtales som «statskritisk propaganda». Han var ute på prøve etter en tidligere dom da han ble arrestert.

LES OGSÅ: Krever Muhammed-film bannlyst i India

Rammer journalister

Hadi Ghaemi, som står i spissen for den New York-baserte menneskerettighetsorganisasjonen International Campaign for Human Rights in Iran, mener at arrestasjonen bare er en av mange i en aksjon som rammer flere av landets journalister. Det er parlamentsvalg i Iran i februar 2016 og myndighetene slår nå ned på opposisjonskrefter de mener står i ledtog med USA for å «infiltrere den islamske republikken».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur