Kultur

Festival gir billettinntekter til flyktninger

Trondheim Kammermusikkfestival er en av flere kulturaktører som nå gir penger til flyktningsaken.

Neste fredag skal Maja S. K. Ratkjes verk «Asylos» framføres på en nattkonsert i Vår Frue kirke. Nå har Trondheim Kammermusikkfestival bestemt seg for gi alle billettinntektene til flyktningsaken.

Blir det fullt hus, utgjør det 100.000 kroner.

SE VÅRT OVERSIKTSKART: Her kan du hjelpe

– Millioner av mennesker er på desperat flukt og mange mister livet mens vi er privilegerte og kan møtes i trygghet til flotte musikk- og kulturopplevelser, Kontrastene blir sterke og vonde. I denne situasjonen har alle et ansvar for å hjelpe og vise at vi bryr oss, sier daglig leder Vegar Snøfugl og kunstnerisk leder Sigmund Tvete Vik i en pressemelding

– Verket «Asylos» er brennaktuelt, og har et tema som gjør at vi som en samfunnsbevisst festival er glade for å gi inntektene fra akkurat den konserten, sier de, og oppfordrer også sponsorene og lokalt næringsliv til å bidra.

LES MER: Heier på flyktning vennlige partier

Prekær tematikk

Forfatter Aasne Linnestå, som har skrevet teksten til verket, sier at dette er noe av det fineste hun har opplevd som forfatter.

– Da jeg skrev «Asylos» for et par år siden var tematikken også viktig og relevant, men i disse dager er tematikken enda mer prekær enn tidligere. Jeg håper Vår Frue fylles til randen den kvelden, sier Linnestå.

Mange artister gir penger

Tidligere denne uka meldte Åge Aleksandersen at han og medlemmene i Sambandet og Violet Road gir 10.000 kroner hver fra helgens spillejobb til Norsk folkehjelps arbeid for flyktninger.

«Det varmer langt inn i hjerterota og se et ektefølt engasjement, og en slik omsorg som så mange viser», skrev han på sin Facebook side, ifølge NRK, der han også oppfordret resten av artist-Norge til å bidra.

1.300 NORDMENN VIL HUSE FLYKTNINGER: Her kan du registrere deg

I ettertid har flere artister kastet seg på.

28. oktober stiller en rekke artister, fra Lars Lillo-Stenberg, Lars Winnerbäck og Margaret Berger, til Anne Marit Jacobsen og Henrik Mestad på Artistdugnad for flyktninger på Sentrum Scene, der inntektene går til Flyktninghjelpen og Røde Kors.

Aggie Frost var en av artistene som sto på scenen i Tromsø på onsdag, på en konsert som samlet inn 87.000 kroner.

Håkon Bleken og Per Fronth har gitt bilder til dugnaden «Kom Nu», som skal arrangeres på Stiklestad på søndag.

Allerede i morgen skal det arrangeres en støttekonsert for flyktninger i Vår Frue kirke i Trondheim, etter initiativ fra Torodd Wigum, husdirigent for Trondheim Symfoniorkester og kunstnerisk leder for Trondheim Sinfonietta. Her deltar blant annet Frode Fjellheim, Marianne Meløy, Gadjo Dilo og Gunnhild Sundli.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur