Kultur

Märtha leker med engler

– Englene er ikke så mystiske, sier prinsessen.

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng er ute med boken «Englenes hemmeligheter». Egentlig synes de imidlertid ikke det de driver med er så fullt av mystikk og dulgte hemmeligheter.

– Dette som vi skriver om er jo i høyeste grad tilgjengelig for alle, sier Elisabeth Nordeng.

Forfatterduoen, som fra 2007 også har drevet sin egen skole innen åndelig selvutvikling, har jobbet fram en ny bok som følger opp 2009-slippet «Møt din skytsengel».

VERDIDEBATT: «Märtha er i farta igjen – denne gangen med nok en avhandling om englenes mystiske tilstedeværelse rundt oss vanlige dødelige.» Delta i debatten på verdidebatt.no

Førsteboka ble en aldri så liten salgssuksess her til lands, med 38.000 solgte eksemplarer. Den ble også solgt til en rekke europeiske land.

– Der den første boken vår var mer en slags englenes ABC, om hvordan man kan komme i kontakt med sin egen skytsengel, så er dette et mye større dypdykk inn i englenes univers. Her utdyper vi mer, og bringer eksempler på at mennesker og engler både er forskjellige og like, sier prinsesse Märtha Louise til NTB. Hun forteller at den nye boken ikke bare fokuserer på skytsenglene, men sier noe om hvordan man kan få kontakt med mange forskjellige engler.

– Det handler om hva vi kan lære av dem, og om hvordan vi kan leve våre liv ut fra vårt høyeste potensial, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Pinsepredikant beskylder Märtha for demonkontakt

– Ikke oppsiktsvekkende. På spørsmål om boken er oppsiktsvekkende, mener prinsessen bestemt nei.

– Å snakke med englene er noe som faller veldig naturlig for oss, i alle fall.

– Men for andre er det ikke slik. Føler du ikke at dette temaet skaper noen resonans hos deg, så er det bare å gå rett forbi. Den er ikke for alle, supplerer Nordeng.

De to forteller at de føler de har fått mye større klarhet og forståelse i sin egen englekontakt i senere år, og at det derfor føles naturlig å følge opp med en mer utdypende bok.

LES OGSÅ: Mener prinsesse Märtha Louise abdiserer fra kristentroen

– Jeg skal ikke fortelle noen hvordan de skal leve livene sine. Men personlig tror jeg det er viktig å ha kontakt med den du er, og også kjenne på en samhørighet med det guddommelige. Alle har kanskje ikke denne søkende siden i seg, da er det kanskje en annen vei de skal gå, fortsetter prinsessen. Hun legger til:

– Men for meg har kontakten med englene betydd utrolig mye. Tidligere kunne jeg føle meg tappet etter møter med andre mennesker, og jeg kjente hele tiden på dette at jeg skulle passe inn med det såkalt normale. Da jeg åpnet opp for det spirituelle, endret alt seg. Jo sannere jeg er mot meg selv, jo bedre får jeg det også. Jeg står i dette og sier: Slik er jeg! Det har beriket mitt liv enormt.

Har det også beriket hele kongefamiliens liv?

Prinsessen ler hjertelig.

– Det må du nesten spørre noen andre om, konkluderer hun.

Hva er det viktigste prinsessen har lært av englene?

– Å våge å stole på den storheten jeg har i meg, samt å se den enorme kjærlighetskraften jeg og andre besitter.

BILDESERIE: 40 år med prinsesse Märtha Louise

– Mye turbulens. Prinsessen og Nordeng sier at vi lever i en tid med mye turbulens.

– Vi lever i en hektisk tid, men det moderne informasjonssamfunnet har også åpnet opp for større muligheter til å velge hvordan vi vil leve livene våre. Og faktisk så er det jo ikke så mystisk, hos alle ligger det muligheter til å åpne opp for spirituelle innsikter, mener Nordeng. Hun legger til:

– Det har også skjedd mye når det gjelder åndelig bevissthet de siste 10-15 årene, hvor det spirituelle har fått større plass i det offentlige rom. Jeg føler det nå er stuerent å snakke om slike ting. Og jeg føler at det er færre som er opptatt av hva som er såkalt normalt, og mer opptatt av å finne sin egen vei og sin egen sannhet.

Nordeng og prinsessen har til sammen sju barn. De er opptatte av at barna skal få finne sin egen vei inn i det åndelige, dersom det er noe som ligger for dem.

– Jeg møter barna mine på en skikkelig måte når de lurer på ting som har med dette å gjøre. Og jeg vil fortsette å oppmuntre dem til å kjenne på sin egen hjertekraft, slår Nordeng fast. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur