Kultur

Sangsuksess for Rikskonsertene

Hele Norge vil synge i kor.

Rikskonsertene er godt fornøyd med sin konsertserie Hele Norge Synger etter at om lag 83.000 mennesker kom til de 551 konsertene.

104 kor med 4.574 sangere samt 208 profesjonelle utøvere sørget for at publikum ga seg sangen i vold, viser en oppsummeringsrapport Rikskonsertene har utarbeidet.

Gamle sanger. Siden 2007 har Hele Norge Synger hatt som mål å samle alle sangglade, få flere til å synge sammen og løfte fram gamle og nye sanger på norsk.

Det har man gjort ved 100 kommunebesøk i 73 kommuner i alle landets fylker med unntak av Svalbard.

Blant artistene som har deltatt er Viggo Sandvik, Knutsen & Ludvigsen, Jonas Fjeld, Lars Lillo-Stenberg, Frode Alnæs, Kari Svendsen, Helene Bøksle, Haddy N’jie og Jørn Hoel.

Fengsel. Prosjektet har omfattet alt fra sang i fengsel til spedbarnssang, syngende parkeringsvakter, trallende pensjonister og «geriljasang» – hvor intetanende «ofre» på offentlig steder som flyplasser, butikker og arbeidsplasser blir overrasket med sang.

Det meldes også at Hele Norge Synger har slått best an i mindre kommuner, hvor hele lokalsamfunn har bidratt. Prosjektet har også endret Rikskonsertenes arbeidsmodell.

– Like viktig som at titusener har sunget sammen, er de erfaringer vi har høstet og alle nye samarbeidspartnere og arbeidsformer vi har utviklet. Samarbeide på tvers, med det lokale og regionale musikklivet, vil bli intensivert i tiden som kommer. Nå videreføres Hele Norge Synger innenfor ulike deler av Rikskonsertenes virksomhet, sier Rikskonsertenes direktør Åse Kleveland i en pressemelding.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur