KrF, arbeidslivet og gen Z

Bollestad hadde rikelig med ledererfaring før hun ble partileder. Men som partileder var Olaug Bollestad for første gang leder for mange i min generasjon: millenials. Og vi har andre krav til arbeidslivet enn generasjoner før oss.

KRF: – Det kan hende at KrF ble truffet av en perfekt storm. Få ressurser. Tynte ansatte. En leder som har følelsene utenpå kroppen og som ikke rigget arbeidet slik at yngre ansatte opplevde seg ivaretatt og sett. Summen kan ha blitt et svært krevende arbeidsmiljø, skriver kommentator Kristine Banggren Gripsgård. Til venstre: KrFU leder Hadle Bjuland og til høyre: nestleder Ida Lindtveit Røse.
Publisert Sist oppdatert

Det har gått en uke siden daværende partileder Olaug Bollestad takket for seg.

Å være partileder er et helt spesielt lederverv. Mange sammenlikner det å være partileder med å være toppidrettsutøver. Toppidrettsutøverne har imidlertid betydelig mer restitusjonstid innbakt i arbeidstiden, men også et team rundt seg. Det er der for toppidrettsutøveren. På samme måte har også en partileder et team rundt seg.

Å være partileder i Kristelig Folkeparti var ikke Olaug Bollestads første lederjobb. Hun har tidligere ledet et akuttmottak. Av og til stod det kanskje om liv eller død. Tydelige beskjeder og direkte kommunikasjon må ha vært en del av hennes lederstil der, gitt oppgavene. På samme måte som Bollestad arbeidet for å redde liv i et akuttmottak, har hun kjempet for KrFs livsrett i mange år. Bollestad har også vært KrF-ordfører.

Powered by Labrador CMS