Kjøttbransjens lærebok stadig i bruk
Skolebøker gitt ut av markedsføringsorgan brukes fortsatt i Mat og helse-faget, og digital versjon ventes til skolestart. Fagfolk innrømmer at dette er problematisk.
Et mye brukt læreverk på norske skolekjøkken er det Matprat som har laget.
– Som lærer må man være veldig bevisst dersom man skal bruke Matopedia, sier Christine Vik.
Hun er lærer på Strupe ungdomsskole i Halden. Da hun videreutdannet seg i mat og helse-faget så hun nærmere på lærerverket Matopedia, laget av Matprat. I motsetning til andre læreverk er boka gratis, slik at skolene kun betaler fraktkostnader. I 2017 ble 130.000 bøker sendt ut.
Matprat har et uttalt formål om «å fremme omsetning av norskprodusert egg og kjøtt», og er Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK) sin kommunikasjonskanal. Vik mener dette skinner gjennom.