En forestilling verdt å heie på

TEATER: Med «Legenden om Robin Hood» følger et imponerende gjennomarbeidet konsept fra teaterstudentene i Frognerparken.

Sommerteater
MENINGSFULLT: Teaterstudentene ønsker å nå barn fra alle samfunnslag uavhengig av økonomisk evne. I lys av dette får valget av å sette opp «Legenden om Robin Hood» ekstra mening.
Publisert Sist oppdatert

Hvem hadde trodd at det skulle føles avkjølende å komme ut i 30 grader?! Betraktningen fra mitt teaterfølge kommer etter 50 minutter i teaterteltet i Frognerparken.

Siden «Snehvit og dvergene» ble spilt i 1974, har 2. klasse ved Statens teaterhøgskole (nå Kunsthøgskolen i Oslo) spilt barneteater her om sommeren. «Legenden om Robin Hood» er den 49. i rekken, og seiler trolig opp blant historiens heteste. At vi får utdelt papptallerkener man kan bruke som vifte, fremstår genialt i det vi trykker oss tett sammen mellom teltdukene denne glovarme premieredagen. Med de sparsommelige og trange fasilitetene, der man kjenner på følelsen av å komme helt tett på, ligger mye av sjarmen.

At skuespillerne selv tar imot billetter, selger popkorn og snakker med barna både før, under og etter forestilling, skaper en herlig, uhøytidelig atmosfære. Å involvere barn i scenefortellingen er imidlertid en vanskelig øvelse, som ikke alltid fungerer. Årets kull behersker det til fulle. Det er nettopp når barna får bidra (verbalt) at forestillingen virkelig svinger. Et grep de gjerne kunne tatt i bruk i enda større grad.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP