Religion

Matbutikk delte påskens budskap – hylles på Facebook

PÅSKESTUNT: Hvorfor er egentlig butikkene stengt i påsken? Svaret til Kiwi Lindås deles i hundretall.

Nesten 250 personer har delt Kiwi-butikkens Facebook-status om åpningstidene i påsken.

Hvorfor?

Antakeligvis fordi «stengt for å feire Jesus oppstandelse» er en av årsakene dagligvarebutikken har oppgitt.

– Bakgrunnen for innlegget er at vi ønsket å informere kundene om åpningstidene i påsken. Erfaringsmessig vet vi at det er mange som lurer på dette, forteller butikksjef Rune Marøy.

Den lokale Kiwi-butikken har nå fått åpningstidene sine synlige langt utenfor Lindås’ og Nordhordlands grenser.

– Vi tenkte at vi kunne gjøre det med en litt annerledes vri, og med glimt i øyet, for at flere skulle få det med seg, sier butikksjef Marøy.

– Fortjener applaus

Slik beskrives butikkens åpningstider i innlegget som går sin seiersgang på Facebook:

Tro & medier, en organisasjon som jobber for å gjøre Jesus synlig i mediene, er blant dem som har delt Kiwi-butikkens påskeinnlegg.

– Det var et herlig eksempel på hvordan den kristne troen, som gjennomsyrer store deler av vår historie, kan få en helt naturlig plass i det offentlige rom, sier daglig leder Jarle Haugland.

Han kjenner ikke til sjefen for dagligvarebutikken, men mener at innlegget kan ha blitt skrevet uavhengig av livssyn.

– For dette er grunnene til at vi feirer påske, og at vi som nasjon har helligdager disse dagene. Om ikke historien blir fortalt, om vi fortsetter å lytte til myten om at troen er en privatsak, vil dette gradvis forsvinne. Og påsken står igjen som et tomt skall, noen feriedager uten poeng, sier Haugland.

Jarle Haugland

– Jeg synes vi strever litt med å finne ut av troens plass i det offentlige rom, ikke minst den kristne troens plass. Og vi får en usikkerhet, og til tider berøringsangst, i stedet for at en så sentral del i mange menneskers liv skulle blitt formidlet åpent og naturlig.

– Derfor fortjener Kiwi Lindås applaus for dette, sier han.

Butikksjef Marøy forteller at innlegget har blitt godt mottatt.

– Vi har kun fått positive tilbakemeldinger. Uansett hvordan man velger å feire påske i dag, er jo også bakgrunnen for helligdagene som beskrevet i innlegget.

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land, med Den norske kirke, featurejournalistikk og podkast som sine primære felt. Ta kontakt om du har tips til historier som bør fortelles eller mennesker vi må møte.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion