Religion

Ingunn Folkestad Breistein forlater Ansgar

NY JOBB: Rektoren ved Ansgarskolen i Kristiansand har fått ny jobb, og forlater Ansgarskolen etter å ha jobbet der i 32 år.

Rektor ved Ansgarskolen, Ingunn Folkestad Breistein, avslutter sitt åremål 31. desember 2023. Etter planen skulle hun da over i en ny stilling ved samme skole.

– Jeg skal tilbake til en forsknings- og undervisningsstilling her på Ansgar. Det er noe jeg trives godt med å gjøre, sa Breistein til Vårt Land den gang.

Men ifølge Dagen har hun nå sendt ut en epost til alle ansatte ved skolen hun leder der hun informerer om at hun har fått tilbud om en annen jobb:

«Kjære kollegaer. Jeg vil gjerne informere dere om at styret ved UiA (Universitetet i Agder, red.adm.) har tilbyr meg jobb som dekan på HUMPED».

«Humped» er forkortelsen for Fakultetet for humaniora og pedagogikk ved universitetet.

Tid med uro

På sin egen Facebook-profil skriver Breistein at hun på torsdag 14. september takket ja til stillingen:

– Jeg gleder meg til å begynne, og å jobbe sammen med dyktige og hyggelige kollegaer jeg allerede kjenner, og kollegaer jeg skal bli kjent med.

Hun gir også sin nåværende arbeidsplass noen godord:

– Jeg ser tilbake på mine 32 år som ansatt på Ansgarskolen med stolthet og glede, ikke minst de siste åtte årene som rektor. Det skyldes et supert kollegium, flotte elever og studenter og et kompetent styre.

Hun opplyser også at hun fortsatt skal være tilknyttet Ansgar høyskole som professor II.

Det har vært uro knyttet til Ansgarskolen den siste tiden, og det har blant annet kommet flere varsler mot Breistein. Disse ble ferdigbehandlet i august, og styret besluttet å ikke gå videre med behandling av varslene.

Ansgarskolen er eid av Misjonskirken Norge, og består av to skoler; Ansgar høyskole og Ansgar bibelskole.

Les mer om mer disse temaene:

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion