Religion

Rune Edvardsen har utpekt sin etterfølger

MISJON: Onsdag kunngjorde Rune Edvardsen hvem som blir hans etterfølger som leder av misjonsorganisasjonen Troens Bevis Verdens Evangelisering.

Rune Edvardsen (61) har offentliggjort at Hans Martin Skagestad (36) blir hans etterfølger som leder av misjonsorganisasjonen Troens Bevis Verdens Evangelisering.

Det ble kjent under kveldsmøtet onsdag under sommerstevnet i Sarons dal, som arrangeres av misjonsorganisasjonen.

Nyheten ble først omtalt av nettavisen Verdinytt.

I tiden framover vil Edvardsen fortsatt være øverste leder, men de to skal jobbe tettere sammen. På sikt er planen at Skagestad skal ta over som leder.

Det er Edvardsen sammen med styret i Troens bevis som har utnevnt Skagestad som arvtaker, bekrefter Edvardsen selv til Vårt Land i en tekstmelding.

Rune Edvardsen ble selv utpekt som arvtaker og ny leder av organisasjonen av sin far, Aril Edvardsen, i 2007.

– Vi skal stå sammen

Hans Martin Skagestad kommer fra Kristiansand og har i dag rolle som evangelist i misjonsorganisasjonen, i tillegg til å lede ungdomsavdelingen til Troens bevis. Han ble engasjert i organisasjonen som 24-åring.

– Jeg har elsket å se Hans Martin komme opp og stå trofast. Han har vært steder de fleste vil skjelve i buksene av å se, sa Edvardsen fra scenen om sin nye arvtager, ifølge Verdinytt.

Som evangelist har Skagestad arrangert møtekampanjer med kristen forkynnelse på en rekke steder i verden med lav andel kristne, og der tradisjonell kristen forkynnelse ikke er tillatt, ifølge organisasjonen.

– Vi skal gjøre det sammen. Vi skal stå sammen. Det er ingen som har trodd på meg som du har gjort, og gitt meg de mulighetene du har gjort, muligheter til å vokse. Og jeg tror at det som ligger fremfor, er enda større, sa Hans Martin Skagestad til Edvardsen fra scenen.

---

Troens Bevis Verdens Evangelisering

  • Internasjonal misjonsstiftelse som ble startet av evangelisten Aril Edvardsen i 1965. Ledes i dag av Rune Edvardsen.
  • Gir økonomisk støtte til omtrent 1140 innfødte evangelister i om lag 20 land.
  • Har hovedkontor i Sarons Dal i Kvinesdal.

---

– Et naturlig valg

I sine tolv år som aktiv i Troens Bevis har Martin Skagestad vokst mer og mer inn i rollen som en utpreget evangelist, forteller styreleder Sten Sørensen til Vårt Land.

– Så når Rune ville utfordre han og ønsket å gå sammen med han var det et naturlig valg som vi støtter.

Han bekrefter at valget av Skagestad ble gjort av styret sammen med Rune Edvardsen, men at navnet ble foreslått av lederen.

– Det er jo veldig viktig hva Rune tenker. Men da navnet ble presentert var det et navn vi helhjerta sto bak.

Utnevnelsen av Skagestad allerede nå skaper ro og trygghet for stiftelsen forteller Sørensen, som spår et langt samarbeid med Edvardsen som fortsatt leder.

– Hans Martin kan lære masse av Rune. Vi håper de kan løpe langt sammen, og det er fint at Rune tenker på den neste generasjonen som kan vokse mer og mer inn i det.

Skagestad: – Gleder meg

Hans Martin Skagestad forteller at han er takknemlig for tilliten og ser fram mot perioden han skal jobbe i et tospann.

– Jeg gleder meg til å kunne stå sammen med Rune. Jeg både håper og tror dette kan bli en god overgang, sier han og legger til:

– Det er fint at vi får en overgang allerede nå, over en lengre periode. Da kommer det ikke så bardust på.




Les mer om mer disse temaene:

Johannes Nyborg

Johannes Nyborg

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion