Religion

Teknisk museum bryter leieavtale med kreasjonister

TRO OG VITENSKAP: Foreningen Skaper inngikk leieavtale med Teknisk museum om konferanse i pinsehelgen. To uker før bryter museet leieavtalen: – Uforenlig med museets profil og dets samfunnsansvar.

Foreningen Skaper skulle arrangere en konferanse i pinsehelgen med Norges ledende teknologimuseum som lokale. To uker før tar museet i bruk kontraktens reservasjonsrett og avbryter konferansen. Det skriver Dagen.

– Vi beklager at det ble slik, sier museumsdirektør Frode Meinich.

Han forklarer at Skapers konsept ble for likt museets eget konsept, som inkluderer Skaperskolen, Skaperskolekonferansen og Skaperverksted.

Nå er styreleder for foreningen Skaper Jogeir Lianes på utkikk etter nytt lokale.

– Jeg synes det er litt trist når offentlige instanser, som dekkes av våre skattepenger, diskriminerer på den måten de gjør, sier han til Dagen.

En sammenblanding av ordet «Skaper»

I en e-post til Skaper, som Dagen har fått innsyn i, skriver Teknisk Museum at konferansen er uforenlig med museets profil og dets samfunnsansvar.

Meinich forklarer at avgjørelsen skyldes faren for sammenblanding med museets egne aktiviteter, som altså også har «Skaper» som gjennomgangstema.

---

Foreningen Skaper

  • Hovedformål, som vedtatt i foreningens vedtekter, er:
  • «Foreningen vil utbre evangeliet, utruste de troende og forsvare hele Bibelens autoritet.»
  • «Dette vil vi oppnå ved blant annet å arbeide for å gi deg mest mulig korrekt vitenskapelig og bibelsk informasjon.»
  • Ønsker å vise hvordan empirisk vitenskap bekrefter Bibelens fremstillinger

Kilde: Foreningen Skaper

---

Mener avgjørelsen berører ytringsfriheten

Styrelederen fikk først høre at «forskjellige verdier» var årsaken til at museet endret mening. Det tror han begynner å bli regelen snarere enn unntaket.

– Det viser seg at det norske lovverket og regelverket ikke garanterer oss den friheten vi har tatt for gitt tidligere, sier han.

Meinich kommenterer at han ikke ønsker å legge begrensninger på noen andres ytringer, og sier at det ville vært uproblematisk å leie ut under andre omstendigheter.

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion