Politikk

Ny Frp-allianse for De Grønne

Miljøpartiet De Grønne har valgt å samarbeide med de borgerlige i Moss. Også i Tønsberg inngår partiet i allianse med Frp.

Avstanden til Fremskrittspartiet er en av de viktigste årsakene til at Miljøpartiet De Grønne valgte å forhandle om byrådsmakt med Ap og SV i Oslo.

– Et samarbeid med sittende byråd vil forutsette budsjettstøtte fra Frp, som ligger veldig langt fra oss i klima- og miljøpolitikken, sa førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg til NTB før helgen.

Partifellene i Tønsberg og Moss har konkludert annerledes. I Tønsberg er en politisk avtale undertegnet med KrF, Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet. Mandag ble samme allianse kunngjort i Moss.

LES OGSÅ: Grønn prest suste inn i kommunestyret

Forberedt på kritikk

Etter at forhandlingene med Arbeiderpartiet strandet, valgte De Grønne borgerlig side i Moss. Det betyr at Høyre-ordfører Tage Pettersen fortsetter i jobben.

– Med en gang vi så valgresultatet fryktet vi at vi ble nødt til å skuffe halvparten av velgerne. Men vi har vært veldig tydelige overfor våre velgere. Vi skulle forhandle med begge sider og velge den parten som gir oss den beste miljøpolitikken, sier Jonas Sjolte i MDG til Moss Avis.

Han avviser at partiet har sviktet sine velgere ved å inngå i en allianse med Frp.

– Det er ingen tvil om at Frp og MDG er de to partiene som står lengst fra hverandre rent ideologisk. Men her i Moss har vi fått til en veldig bra avtale, sier han.

Følg oss på Facebook og Twitter!

3-3

I seks av kommunene der MDG havnet på vippen ved valget, har partiet valgt side. Resultatet så langt er uavgjort 3-3.

I Moss, Hamar og Tønsberg samarbeider partiet med høyresiden, mens partiet har valgt å vende seg mot venstre i Oslo, Årdal og Bodø.

LES OGSÅ: De Grønne vil forhandle med Ap og SV i Oslo

I Vestby og Harstad er partiet i opposisjon som følge av samarbeid på tvers av blokkene, mens samtaler og sonderinger med flere partier fremdeles pågår i Gjøvik, Flakstad, Klæbu og Nordreisa, etter det NTB får opplyst.

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk