Nyheter

250 frivillige er i sving på sommerstevnet til Troens Bevis: – Dette stevnet handler ikke om oss som er her

KVINESDAL: Misjonsstiftelsen Troens Bevis var fast bestemt på å gjennomføre årets sommerstevne dersom det ble mulig. Nå ser de tilbake på en sommer med høy deltakelse blant barn og unge, og gode penger til misjon.

– Jeg har et herlig takkeemne. Langt over 100 mennesker har sagt ja til Jesus, sier Sten Sørensen, og mottar både hallelujarop og applaus fra forsamlingen.

Det er torsdag morgen i Sarons Dal, Kvinesdal, hvor misjonsstiftelsen Troens bevis har sitt årlige sommerstevne. Nærmere 20 personer sitter spredt rundt i en kafé og deltar på dagens bønnemøte, som ledes av den mangeårige stevnelederen Sten Sørensen.

– Er det ikke flott at vi ikke har stengt ned denne sommeren? At mennesker tar imot Jesus er jo det største og beste av alt, fortsetter Sørensen, og oppfordrer forsamlingen til å takke og be for de som har gitt respons på frelsesinnbydelsen under møtene.

– Be om at Gud skal være med dem og at de skal få god kontakt med lokale menigheter når de kommer tilbake til hverdagen.

Sten Sørensen, Sarons Dal, Troens Bevis 2021

Støtte til misjon

I et år hvor flere andre stevner og festivaler har måttet avlyse, var Troens Bevis fast bestemte på å gjennomføre dersom det ble mulig. Mot slutten av det 16 dager lange stevnet, ser de tilbake på en sommer hvor omtrent 3.000 har deltatt på møter med lovsang, forkynnelse og innsamling til misjon.

Ønsket om at mennesker skal høre det kristne evangeliet og komme til tro, er helt sentralt for arbeidet, forteller Sten Sørensen.

– Dette stevnet handler ikke om oss som er her, men det er den evangeliske misjonen som er i sentrum, sier han.

---

Sommerstevnet i Sarons Dal

  • Arrangeres fra 3. juli til 18. juli av misjonsstiftelsen Troens Bevis i Kvinesdal.
  • Troens Bevis er en internasjonal misjonsstiftelse som ble startet av evangelisten Aril Edvardsen i 1965. Ledes i dag av Rune Edvardsen.
  • Troens Bevis gir økonomisk støtte til omtrent 1200 innfødte evangelister i om lag 20 land.

---

En viktig del av stevnet handler om å samle inn midler til misjon blant såkalte «unådde folkeslag», altså grupper som ikke har hørt det kristne evangeliet. Troens Bevis gir støtte til omtrent 1.200 lokale misjonærer i 19 land som jobber på fulltid med evangelisering. I år har de samlet inn nok penger til å støtte 50 nye misjonærer.

– Gjennom Troens Bevis sin historie har vi underholdt 35.000 misjonærer. Tenk hvilke ringvirkninger det har hatt, sier Sørensen.

David Wintersborg og sønnen Benjamin

Bønn om helbredelse

Denne torsdagen skal det være møte med lovsang og forkynnelse både på formiddagen og kvelden. Under morgenbønnen blir det bedt bønner om at Gud skal velsigne og bruke de som skal tale, og at ønsket om å misjonere skal smitte over på forsamlingen.

Sørensen forteller at de daglige bønnemøtene alltid har vært viktige for stevnet.

– Vi starter alltid dagen med å takke Gud for hans godhet og nåde. Så har vi ulike bønneemner. Vi ber for dagens samlinger, for barna som er her og for alle de frivillige. Det kan også være ulike bønnebegjær som har kommet inn, sier Sørensen.

Noen av bønnene handler om Troens Bevis sine evangelister i andre land. Andre bønner handler om konkrete forhold her hjemme, som for eksempel et nyfødt barn som har gått gjennom en krevende operasjon.

– Vi ber om at barnet skal bli helbredet gjennom legenes hender og ved din legedom, sier en av de fremmøtte som griper ordet under bønnestunden.

Formiddagsmøte, Sarons Dal, Troens bevis, 2021

Barn og unge

Opplegget for barn og unge blir utførlig bedt for under samlingen. 570 barn har deltatt på de ulike planetene, altså aldersbestemte grupper med aktiviteter og samlinger. Det kreves et stort apparat for å gjennomføre dette, og totalt har stevnet fått hjelp av drøyt 250 frivillige hvor omtrent 170 har bidratt til barneopplegget.

– Hvis vi skulle lønnet dem, ville vi måtte betale 2,8 millioner for arbeidstimene, sier en begeistret Cecilie Nyland, som har ansvar for barneopplegget.

Dette har blitt satt stor pris på, blant annet av Levi Bergun som deltar på stevnet for første gang sammen med kone og tre små barn.

– Vi har for det meste vært på barnemøtene. Men også bønnemøtene om morgenen er viktige for oss, sier Bergun, mens barna boltrer seg i en lekebil utenfor møtehallen.

Levi Bergun, Sarons Dal, Troens Bevis 2021

Oppfordrer til vaksinering

Når bønnemøtet går mot slutten, tar Sørensen til orde for å be for alle landets kirker og menigheter. Troens Bevis har en tverrkirkelig profil, og blant deltakerne finner man alt fra Den norske kirkes medlemmer til pinsevenner og metodister, forteller Sørensen.

– Vi setter alle menigheter i landet like høyt, og ber om en god tid med fred og velsignelse, sier Sørensen til forsamlingen før de fritt kan gripe ordet og be.

I et normalår ville omtrent 7.000 personer ha deltatt på sommerstevnet. Sørensen regner med at de kan arrangere som normalt neste år, uten begrensinger på grunn av smittevern.

– Når alle er vaksinert, vil landet bli normalt og åpent igjen. Jeg håper alle vaksinerer seg. Man legger til rette for evangeliet ved å legge til rette for at vi kan møtes, sier han.




Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter