Nyheter

Helge S. Gaard fikk flest stemmer

Karmøy-prosten er igjen kandidaten som flest har stemt på til ny biskop i Stavanger. De to andre gjenstående kandidatene fikk nærmest likt stemmetall.

De andre to som fortsatt kan bli ny biskop i Stavanger, er Anne Lise Ådnøy, domprost i Stavanger, og Haakon Kessel, sokneprest i Ræge menighet.

– Jeg tenker at ikke noe er avgjort, men er veldig glad for oppslutningen, sier Gaard.

Spent

Siden han fikk flest stemmer også ved forrige bisperunde i Stavanger da Ivar Braut ble valgt til ny biskop, tar Gaard det ikke for gitt at han blir valgt som biskop denne gangen heller.

– Nå kommer først anbefalingene fra bispedømmerådet og biskopen før Kirkerådets møte i slutten av januar. Jeg er spent. I øyeblikket er jeg glad og takknemlig for oppslutningen jeg har fått. Så mye mer er det ikke å si, sier Gaard.

Jevnt mellom Kessel og Ådnøy

Ifølge Kirkerådet fikk Helge S. Gaard 34,24 prosent av stemmene, Ådnøy 22,9 og Kessel 22,11. Alf Petter Bu Hagesæther (12,87 prosent) og Marta Botne (7,89 prosent) er dermed ute av løpet mot å bli ny Stavanger-biskop.

I et møte 24. – 25. januar avgjør Kirkerådet hvem som blir ny biskop i Stavanger. Før dette skjer, skal biskopene og Stavanger bispedømmeråd uttale seg til Kirkerådet om hvem av de tre gjenstående kandidatene de anbefaler.

LES INTERVJUER MED KANDIDATENE:

Helge S. Gaard: Sa ja under tvil til å stille igjen

Anne Lise Ådnøy: – Utfordringen er å få familier til å døpe sine barn

Haakon Kessel: – Spennende å møte generasjoner med et annet forhold til tro

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter