Nyheter

Ville jublet for kristen Grorud-skole

14-åringen kom inn på Kristelig Gymnasium. For Robert Wright og familien ville alternativet fort vært å flytte.

– Hadde det vært en kristen privatskole i Groruddalen, ville jeg ikke nølt et sekund med å søke barna mine dit, sier Robert Wright.

LES MER: Kraftig økning i kristne grunnskoler

I mindretall

Han reagerer på bekymringen som Jan-Olav Henriksen uttrykte i Vårt Land fredag. Henriksen, som er professor ved Menighetsfakultetet, sa at hvis mange velger kristne skoler og trekker seg ut av verdifellesskapet som det norske samfunnet i stor grad er, vil det heller forsterke sekularisering og splittelse.

Wright synes ikke at bekymringen treffer der han bor, i Groruddalen i Oslo. Han forstår problemstillingen, men ønsker større forståelse for utfordringen foreldre i områder som Groruddalen står i.

– Jeg har ansvar for mine barn. De som forlanger at jeg skal bli boende og ha barna mine i offentlig skole, legger et kjempetungt ansvar på meg og mine barn, sier Wright, som til daglig er kirkeverge i Oslo.

LES OGSÅ: – Kristne skoler svekker fellesskapet

Ønsker kristen skole

Han viser til at da 14-åringen i familien startet på skolen for sju år siden, var rundt 25 prosent av elevene i området fra en annen kulturell og etnisk bakgrunn. Nå er det helt snudd, og et flertall av elevene som ikke har norsk bakgrunn.

– Ungene mine er etnisk fargeblinde, men de er ikke kulturelt blinde, sier Wright.

Han forteller at en stor gruppe elever med pakistansk bakgrunn, oppleves vanskelig å få kontakt med for de andre elevene. Det samme gjelder også et stykke på vei en gruppe elever med somalisk bakgrunn. Det gjør skolemiljøet oppdelt.

Wright synes det er en tøff utfordring å klare å gi barna en kristen påvirkning. Han hadde ønsket drahjelp både fra kirken og en skole der flere elever var kristne.

– Vi ser at vi klarer å gi barna begrenset påvirkning. Behovet og ønsket om å få etablert friskoler, er kjempestort, sier han.

LES OGSÅ: – Livssyn er foreldrenes oppgave, sier Hadia Tajik (Ap)

Følg oss på Facebook og Twitter!

Starter Grorud-skole

Organisasjonen Norsk Luthersk Misjonssamband har fått godkjennelse til å starte skole i Groruddalen, og vil åpne skole høsten 2016.

– Nå er mine barn antagelig på vei ut av den alderen da dette er aktuelt, men jeg tror at en slik skole vil gjøre at du vil få flere kristne familier som blir boende, sier Wright.

Han har sett mange familier flytte fra Groruddalen og barna oppleve at bestevennen flytter.

I helgen var Wright på vigsling av den nye kirken på Nordstrand, en del av Oslo som har en annen folkesammensetning.

– Ja, hvorfor selger vi ikke og flytter til Nordstrand, og kan bade i menighetsliv? Vi tror faktisk at vi har en oppgave der vi er. Men hvis barna ikke skal få gå på en skole som gir dem noe av det vi synes er viktig, er det et nytt kors å bære for oss, sier Wright.

Les mer om mer disse temaene:

Turid Sylte

Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter