Nyheter

Utested tatt for rasisme

Et utested i Oslo er fratatt skjenkebevillingen etter å ha blitt tatt for etnisk diskriminering to ganger.

For første gang mister et utested i Oslo skjenkebevillingen på bakgrunn av diskriminering. Oslo kommune anser dette som en prinsippsak som skal sette standarden.

– Det er et brudd på alkoholloven og diskrimineringsbestemmelsene, og selvfølgelig ikke akseptabelt. Da er reaksjonen at vi inndrar bevillingen, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H) til NRK.

LES OGSÅ: Minoritetsmenn diskrimineres mer

Nektet inngang

Kommunen kontrollerte utestedet første gang i 2013, da ble personer nektet inngang på grunn av etnisitet. Ett år etter skjedde det samme igjen.

Kontrollen foregikk ifølge NTB ved at to grupper i samme aldersgruppe og med samme klesstil kom til utestedet. Den ene gruppa slapp inn, mens den andre, som hadde annen etnisitet, ble nektet inngang.

Eieren av utestedet sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken før han får vedtaket tilsendt.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kan ikke aksepteres

Eieren av utestedet har forklart for Oslo kommune at de var ekstra forsiktige med hvem de slapp inn den kvelden kommunen gjorde kontroll, fordi politiet hadde advart utestedet om at kriminelle med innvandrerbakgrunn var på vei til området.

Politiet bekrefter til NRK at nattklubben ble advart mot kriminelle, men sier personenes etnisitet ikke ble nevnt.

Oslo kommunen mener at utestedet skar alle personer med innvandrerbakgrunn over én kam.

– Man kan uansett ikke legge til grunn at personer med en annen etnisk bakgrunn enn norsk er kriminelle. Det kan ikke aksepteres. Derfor må bevillingen inndras hvis man agerer på den måten, sier byrådsleder Røsland, til kanalen.

LES OGSÅ: Aner ikke om norske minoriteter diskrimineres

Ta lærdom

Avdelingsleder i Likestillings- og diskrimineringsombudet, Åsulv Solstad, sier han er glad kommunen viser at de har en nulltoleranse på diskriminering. Han mener det er store mørketall, men håper kommunens reksjon kan sende viktige signaler.

– Jeg tror det har store konsekvenser for et utested å miste muligheten til å selge alkohol i en uke. Så håper vi at de tar lærdom av det, sier Solstad til NRK.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter