Nyheter

Ryddet i logostrid

Sykehjemsetatens ønske om å hindre merkevarebygging, ble tatt bokstavlig av alle som fikk et brev. Nå rydder etaten opp.

– Byråd Inga Marthe Thorkildsen sier beslutningen er tatt administrativt og vil ikke mene noe. Vel. Så gjør det til politikk og si hva du mener da. Ta grep. Det er helt nødvendig, skriver direktør Inger Helene Venås i arbeidsgiverorganisasjonen Virke på egen blogg.

Saken Venås sikter til er et krav fra Sykehjemsetaten i Oslo, som er underlagt eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Sykehjemsetaten krevde i oktober at de som driver sykehjem på oppdrag for Oslo kommune ikke skal vise logo eller navnet på drifteren av tilbudet på sine bygg. Det samme gjaldt på Facebook-sidene til de enkelte institusjonene.

«På byggets fasade skal kun institusjonsnavnet vises og ikke logo eller navn på privat drifter», skrev Sykehjemsetaten.

LES OGSÅ: Gir 4,7 millioner til åndelig arbeid på sykehjem

Uforståelig

Venås, som leder Virke Ideell, og dermed organiserer flere av ideelle sykehjemsdriverne, er oppgitt over kravene:

– Noen ganger kan man lure på om man har hørt eller lest riktig. Jeg reagerte slik når jeg hørte at Oslo kommune nå tar et grep som fremstår som komplett uforståelig. Begrunnelsen er at det skal bli enklere for Oslos innbyggere å finne informasjon, skriver hun i blogginnlegget.

LES OGSÅ: Trondheim sa opp alle sykehjemsprestene

Vi ønsker at Oslos beboere skal vite hva som er navnet på institusjonene.

Misforstå

I Sykehjemsetaten erkjenner man at brevet kunne misforstås, at både ideelle og kommersielle sykehjemsdrivere skulle behandles likt.

– Etaten ønsker å presisere at dette ikke gjelder alle private sykehjem, skriver etatsdirektør Helge Jagmann i et nytt brev til de ideelle og kommersielle sykehjemsdriverne.

Han ber leverandører om å se bort fra brevet som gikk ut i oktober. Dette betyr at de ideelle leverandørene kan fortsatt bruke egne logoer. Kommersielle omsorgsselskaper som har innlemmet firmanavnet i sykehjemsnavnet skal derimot ikke få lov til å profilere bedriftsnavn på de kommunale sykehjemmene de driver.

LES MER: Alle sakene om ideelle og komersielle sykehjem

Nye navn

I Sykehjemsetaten får Vårt Land opplyst at ingen av de som fikk det første brevet tok kontakt for å avklare budskapet.

– Vi ønsker at Oslos beboere skal vite hva som er navnet på institusjonene. Å bruke en logo i tilknytning til navnet, slik de ideelle gjør, er helt greit. Det som ikke er greit er de tilfellene der firmanavnet blir satt sammen med institusjonsnavnet, og man får et nytt navn, sier Henrik Mevold, direktør for samfunnskontakt.

Direktør Venås i Virke Ideell er glad for Sykehjemsetatens opprydning.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter