Nyheter

Obama besøker moské for første gang

USAs president vil imøtegå republikaneres fiendtlige retorikk mot muslimer.

For første gang siden han ble USAs president, besøker Barack Obama en moské. Besøket sees som en symbolsk håndsrekning for å imøtegå republikaneres fiendtlige retorikk mot muslimer.

LES MER: Dette mener amerikanerne om presidentkandidatene

Forsvare trosfrihet

Moskeen som får besøk, er Islamic Society of Baltimore i Maryland, ikke langt fra Washington. Her skal han blant annet møte lokale ledere og folk fra menigheten. Formålet med besøket er blant annet å forsvare religionsfriheten i en tid da islamfiendtlig retorikk blir stadig vanligere i USA.

Det er første gang Obama besøker en av USAs over 2.000 moskeer i de sju årene han har vært president. Han har imidlertid flere ganger vært i moskeer under utenlandsbesøk, blant annet i Malaysia, Indonesia og Egypt.

LES MER: «Det er lov å håpe at Donals Trump blir en storkjeftet parentes», skriver Helge Simonnes

Mot Trump

Obama har flere ganger den siste tiden appellert til amerikanerne om å avvise antimuslimske utspill fra politikere, blant dem den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Trump har blant annet gått inn for å nekte alle muslimer innreise i USA etter masseskytingen i San Bernardino der et muslimsk par skjøt og drepte 14 mennesker.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter