Nyheter

VG: Sandberg blir trolig fiskeriminister

Det ligger an til flere rokeringer i regjeringen onsdag, melder flere medier.

NRK fikk mandag opplyst at Sandberg skulle bli innvandringsminister, men det er senere blitt avkreftet av kilder i regjeringen.

Ifølge VG skal Sandberg ta over rollen som fiskeriminister fra Elisabeth Aspaker (H). Aspaker ble i juni 2014 utnevnt til fylkesmann i Troms, men venter med å tiltre til stortingsperioden er over i 2017.

LES OGSÅ: Frp setter inn Sandberg i budsjettarbeid med KrF

Flere endringer

Ifølge VG vil onsdagens rokering i regjeringen blant annet innebære at klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) flyttes til et annet departement. Det gjør også landbruksminister Sylvi Listhaug. Også Aftenposten skrev i forrige uke at Listhaug kan få tyngre oppgaver.

¬Flere Frp-kilder i regjeringsapparatet peker på at landbruksminister Sylvi Listhaug kan være på vei til et tyngre departement, skrev avisen.

Europaminister Vidar Helgesen (H) ser ifølge VG ut til å flyttes ut fra Statsministerens kontor og til et nytt departement. Samtidig snakkes det også om at Os-ordfører siden 1999, Terje Søviknes, nå får en rolle i regjeringen. Landbruk, fiskeri og næring er poster som trekkes fram som aktuelle.

LES OGSÅ: Frp til kamp for seieren

Det spekuleres samtidig på om fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp) er på vei ut av regjeringen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter