Nyheter

NRK-kilder: Søndagsåpent er et spill fra KrF

Er lei av at søndagssaken brukes som en brekkstang for å komme ut av regjeringssamarbeidet.

KrF hadde mulighet til å skrinlegge forslaget om søndagsåpne butikker under regjeringsforhandlingene i Nydalen, men prioriterte andre saker, hevder sentrale kilder i samarbeidspartiene H, Frp og V overfor NRK.

Tirsdag gikk Hans Olav Syversen, KrFs parlamentariske nestleder og stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad ut i Vårt Land og varslet et ultimatum til statsminister Erna Solberg:

Høyre må legge til side søndagshandel og lage et sentrumsorientert budsjett. Hvis ikke kan det borgerlige samarbeidet ryke.

LES MER: Tror ikke KrF gambler om søndagen

Er lei KrF-kjøret

Sentralstyremedlem Jon Gunnes i Venstre mener søndagssaken brukes som en brekkstang for å komme ut av regjeringssamarbeidet.

– KrF må være ærlige på hva de vil med samarbeidet med H, Frp og Venstre. De må være ærlige på om de vil ut, eller om de fortsatt vil være med, sier han til NRK.

Han har sett seg lei på at KrF kjører frem kampen mot søndagsåpne butikker som et ultimatum for om KrF skal støtte regjeringsprosjektet i fremtiden.

LES MER: By etter by lukker søndagen

Kun liberalisering

Kildene hevder at KrF også har fått flere muligheter til å begrave saken etter forhandlingene om samarbeidsavtalen. Det avviser nestleder Dagrun Eriksen:

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Søndagsåpent var tema i Nydalen men vi fikk ikke gjennomslag. Vi har kun fått gjentatte tilbud om en liberalisering. Det vil ikke KrF være med på, sier hun.

– Det alle må vite, er at vi skal i gang med en diskusjon om veien fram mot 2017. Der vil saken om søndagsåpne butikker påvirke diskusjonen, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Sanner: – Vi tar KrFs signaler på alvor

Landsstyre

Fredag ettermiddag samles KrFs landsstyre for første gang etter valget. Møtet åpnes med partileder Knut Arild Hareides tale om den politiske situasjonen.

LES MER: Høyre-topp: Klarte ikke selge søndagsåpent

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter