Nyheter

Norske pinsevenner: – Vi er ikke forfulgt

Kjenner seg ikke igjen i påstanden om at barnevernet behandler kristne annerledes.

Bilde 1 av 2

Click here to read an English version of this article

– Vi opplever at norske myndigheter, inkludert barnevernet, behandler ulike religiøse grupper på en rettferdig og god måte. Vi har ikke grunnlag for å tro at vi blir behandlet annerledes enn andre i landet på grunn av vår tro, skriver leder for Pinsebevegelsens Lederråd, Sigmund Kristoffersen, og pressetalsmann Andreas Hegertun i en pressemelding.

I desember ble det kjent at et norsk-rumensk foreldrepar i Sogn og Fjordane er fratatt sine fem barn av Barnevernet. Paret er pinsevenner, og da barnevernssaken begynte å få internasjonalt spinn, ble det hevdet at omsorgsovertakelsen skyldtes frykt for kristen indoktrinering.

Blant annet blir påstanden fremmet i en underskriftskampanje som er startet av en rumensk-amerikansk pastor i Chicago. Underskriftsaksjonen, som fortsatt er åpen, har fått nesten 55.000 underskrifter.

I januar har det vært en rekke demonstrasjoner, og flere er planlagt, i over 20 land, verden over. I byer som København, Dublin, Washington, Bucuresti og Frankfurt har flere hundre – noen steder over 1.000 – demonstranter samlet seg og krevd at barna leveres tilbake til foreldrene.

LES OGSÅ: Norge beskyldes for religionsforfølgelse – protester i mange land

– Klaps er kristen oppdragelse

Rett før jul ble det kjent at foreldreparet er siktet for familievold. Foreldrene har i TV-intervju med rumensk TV innrømmet at de har klapset barna og dratt dem i ørene i opphetede situasjoner. Politiadvokat Sissel Kleiven i Sogn og Fjordane politidistrikt har ikke vært konkret på hvilke handlinger paret er anklaget for.

I Norge er det forbudt med fysisk avstraffelse av barn. Ifølge nettstedet Søkelys.com, som følger saken tett, hevder flere pastorer som støtter paret at tukt er en del av en kristen oppdragelse. Derfor ser de på saken som en krenkelse av religionsfriheten, siden norske myndigheter har tatt fra ekteparet barna fordi de oppdras i overensstemmelse med den kristne tro.

LES KOMMENTAR: Misbruk av ordet forfølgelse

LES KOMMENTAREN PÅ RUMENSK: Reevaluarea adevăratului sens al cuvântului "persecuție"

– Ingen holdbar teologisk begrunnelse for fysisk straff

Dette avviser også de norske pinsetoppene, som understreker at de ikke tar stilling til den aktuelle saken.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Kirken skal formidle Guds ubetingede kjærlighet overfor barna, og vi finner ingen holdbar teologisk begrunnelse for å bruke fysisk vold som straff når barn gjør noe galt. Tvert imot - i en tid der det var vanlig å sette barna til side, tok Jesus dem på fanget. Dette og mange andre bibelsitater viser hvor stor respekt og kjærlighet Gud har for hvert enkelt barn, skriver de i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Flere norske barn hentes – enn østeuropeiske

– Ikke tatt kontakt

Ifølge Sigmund T. Kristoffersen har ikke Lederrådet blitt kontaktet av noen av partene.

– Hvis dette er reell trosforfølgelse er det rart at de ikke har tatt kontakt med oss for bistand eller for å oppklare saken, sa han til Vårt Land i forrige uke.

LES OGSÅ: 47 land har forbud mot vold mot barn

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter