Nyheter

Morland ikke valgt i Bjørgvin

Det ble 3-1 til de homofililiberale i kirkevalget i Bjørgvin. De konservatives favoritt, Egil Morland, fikk ikke tillit.

Onsdag kveld kom resultatet fra kirkevalget i Bjørgvin. Det var det siste bispedømme som sendte ut tall. Dermed er opptellingen av de direktevalgte delegatene til Kirkemøtet klar. Inkludert biskopene er nå stillingen 64-36 til dem som ønsker at likekjønnede skal få gifte seg i kirken.

LES OGSÅ: Flertall for å vie homofile i Kirkemøtet

Flertall for likekjønnet vigsel

Åpen folkekirke stilte ikke liste i Bjørgvin. Dermed er alle de valgte fra nominasjonskomiteens liste. Blant de fire valgte var det tre som er for at det utarbeides en liturgi for likekjønnede.

Egil Morland, teolog og førsteamanuensis ved NLA Høgskolen i Bergen, er denne perioden nestleder i Bjørgvin bispedømmeråd. Han er også medlem av Kirkerådet og sitter i arbeidsutvalget der. Da det ble klart at Morland ikke sto på nominasjonskomiteens liste, reagerte mange.

Leder av nominasjonskomiteen, Berit Hallaråker fra Bømlo, sa den gang at «Morlands kandidatur har vært den store saken i komiteen».

Får enda en sjanse

Siden det ikke ble stilt flere lister i bispedømmet, kunne Egil Morland bli supplert inn dersom han fikk nok underskrifter. Det gjorde han, og til kirkevalget sto han på listen. Men da velgerne la stemmesedlene i urnene 13. og 14. september, fikk han ikke nok stemmer til å komme inn i første runde.

Bjørgvin er ett av fire bispedømmer der de nyvalgte menighetsrådene senere i høst skal velge tre representanter til bispedømmerådet. Dermed får Egil Morland enda en sjanse til å bli valgt.

Resultatet av dette valget blir klart i desember.

Nei-ansatte

Begge de to ansatterepresentantene i Bjørgvin, Beate Husa (lek) og Ivar Braut (prest) mot å utarbeide vigselsliturgi for likekjønnede.

LES OGSÅ: Nei-biskop vurderer å stemme ja

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter