Nyheter

Menighet fikk gave fra muslim

Da Birkeland menighet skulle hente alterduken til julegudstjenesten på renseriet, fikk de seg en uventet førjulsgave.

Kirketjener Barbro Husdal i Birkeland kirke på Nesttun i Bergen skulle gjøre klar kirken til julaften. Da hun hentet den gamle alterduken hos renseriet, spurte eieren:

«Er den til kirken? Da skal dere ikke betale, for jeg er muslim og det er min måte å støtte kirken på. Dere kan be for oss og for verden», skriver Birkeland menighet på sine Facebook-sider.

– Vi skiller ikke mellom religoner

Daglig leder ved «Absolutt Rens & Vask», Boualem Ghezali, bekrefter at de lot kirken få duk-rensen gratis. Renseriet drives av han og familien, som er muslimer. Dersom moskéen en gang i blant leverer noe til rens hos dem, slipper også de å betale for det, forteller Ghezali. Det er familiens måte å støtte opp om det de tror på.

– Dette var første gangen kirken brukte oss, men da tenkte vi at vi måtte være rettferdige. Vi skiller ikke mellom religioner. Det var en enkel ting å gjøre, sier Ghezali og legger til:

– Vi vil bli kjent med andre religioner og samarbeide. Vi tenker på fremtiden.

LES OGSÅ: Rut Helen Gjævert: – Å vise frem følelser knyttet til tro på VGTV var en utfordring

– Fint at noen viser respekt for andres tro

Administrerende leder i Birkeland menighet, Eli Heggdal, sier de delte fortellingen for « å være en motvekt til skepsisen overfor muslimer».

– Vi har noen bilder i hodet fra før av av hvordan muslimer er. I disse førjulstider hører vi også om flere som ønsker at julesangene skal være nøytrale. Derfor var det veldig fint å oppleve noen som viser respekt for det hellige og andres tro, sier Heggdal.

– Ble du overrasket?

– Ja, selvfølgelig. Det var så utrolig raust. Samtidig vet jeg at mange muslimer er like opptatt av å respektere andre og deres tro. Det negative bildet mange har av muslimer stemmer ofte ikke. Nå skjedde dette, og det var veldig hyggelig.

Etter at kirken fortalte om renseri-eierens raushet, har de fått mange tilbakemeldinger.

– Så langt har vi ikke fått noen negative kommentarer. For meg var dette bare en glede å dele, sier Heggdal.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter