Nyheter

MDG: – Uenige i venstresidestempling

Miljøparti-topp mener KrF-samarbeid er like relevant å trekke frem som likheter med SV.

I et intervju med Vårt Land denne uken sier SV-topp og tidligere ordfører på Nesodden, Christian Hintze Holm, at han tror Miljøpartiet De Grønne (MDG) tilhører venstresiden. Det begrunner han med at MDG og SV er enige i 95 prosent av sakene i praktisk politikk.

Den uttalelsen får MDG-topp på Nesodden, Øyvind Solum, til å reagere. Han sitter i samme kommunestyre som Hintze Holm, men kjenner seg slett ikke igjen:

– Vi er ikke enige med SV i 95 prosent av sakene i politikken, som Christian Hintze Holm påstår, sier Solum.

LES MER: Grønn kamp i «annerledes-land».

Trekker heller frem KrF

Han mener MDG på andre områder enn miljø heller stemmer sammen med for eksempel KrF enn med SV:

– Som når vi er skeptiske til obligatorisk heldagsskole og en ytterligere institusjonalisering av barndommen. Vi har mye sterkere fokus på småbedrifter enn SV. Vi er enige med høyresiden i at det må bli lettere å være selvstendig næringsdrivende og starte en ny bedrift, men ligger nærmere SV på fordelingspolitikk.

LES OGSÅ: MDG-politiker tilhenger av å gå hjem tidlig fra byen

Løfter sammen, ikke truer hverandre

Solum reagerer også på Hintze Holms beskrivelse av at MDG og SV kan slå hverandre ut av kommunestyrer landet over dette valget: At stemmer gitt til MDG kan føre SV ut av kommunestyrer - uten at MDG selv kommer inn.

– Vi opplever ikke at MDG truer SV, men at vi har klart å løfte opp miljøsaken på en måte andre partier ikke har lykkes med. Vi ligger an til å komme inn i svært mange kommunestyrer med en mer offensiv miljøpolitikk enn SV. Det er vanskelig å forstå hvordan det skulle være dårlig for miljøsaken, sier Solum til det.

LES OGSÅ: Merker sykkelkravet fra velgerne

Miljøpartitoppen mener SV i stedet burde være glade for at MDG har endret den politiske dagsorden i Norge – og satt miljøsaken høyt oppe på den politiske dagsorden. Men understreker at han er glad for SVs støtte i dette arbeidet.

– Utfordringen ligger i de partiene som er lite interessert i å prioritere klima og miljø, ikke i at det nå finnes noen flere partier som med litt forskjellig utgangspunkt prøver å bidra til å løse klima- og miljøutfordringene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter