Nyheter

«Målrettet liv» preger fortsatt menigheter

13 år etter utgivelsen påvirker boken Målrettet liv fortsatt kristne og menigheter.

Andreas Hegertun, pastor i pinsemenigheten Filadelfia i Oslo, synes det er hyggelig og morsomt å høre at Phelps har fått stor hjelp av en bok han har et nært forhold til.

– Jeg kan godt forstå Phelps «omvendelse» fordi jeg mener at Rick Warrens innsikt om å leve et liv som er drevet av hensikt er en veldig klok innsikt, sier han.

Ifølge utgiver Hermon forlag, har de solgt nesten 35.000 eksemplarer av boken i Norge. På verdensbasis har boken solgt 40 millioner.

LES OGSÅ: Slik var religionsdebatten i Arendal

– Boken skaper en indre drivkraft

Han fascineres og utfordres av den hjelpen boken gir til veldig mange mennesker og kirker verden over. Boken forsøker å svare på spørsmålet «Hvorfor i all verden er jeg her».

– Den utfordrer oss til å tenke gjennom hvorfor vi gjør det vi gjør. Vi mennesker trekkes ikke bare mot det som er best for oss. Det krever bevisste valg å leve de livene vi ønsker å leve. Ved å legge vekt på hensikten med livene våre, unngår boken et lovisk utenfra-press. Den skaper en indre motivasjon og drivkraft mot det som er det beste for oss, og som er Guds vilje, forklarer han.

LES OGSÅ: – Ikke uvanlig at personer med rusproblemer får «åndelige oppvåkninger»

– Leses også av ikke-kristne

Det er ikke bare kristne som har hatt utbytte av Warrens bestselger, ifølge Hegertun.

– For Rick Warren er det essensielle at Gud har en hensikt med å skape verden og hvert menneske. Det er en tydelig motsats til tanken om at livet er meningsløst. Men boken har blitt lest, anerkjent og brukt langt utenfor kristne sammenhenger fordi mange av prinsippene kan brukes et stykke på vei uten å erkjenne at det finnes en Gud, sier han.

– Hvordan var det å lese boken for første gang?

– Jeg lot meg begeistre og oppmuntre av den frimodige troen på at jeg kan leve livet mitt med en større hensikt, at ikke omstendighetene jeg møter og tilfeldigheter skal få definere hvem jeg blir, men at jeg kan få leve for formålet å ære Gud gjennom mitt liv, sier han.

SE VIDEO: Michael Phelps forteller om snuoperasjonen ved hjelp av kristen bestselger

Menighet bruker prinsippene

Warren har også en utgave av boken som er beregnet på menigheter. Denne bruker Filadelfia aktivt når de skal planlegge menighetens arbeid.

– Vi som menighet finnes for å oppfylle seks hensikter – for eksempel «fellesskap». Alt vi gjør som kirke måler vi mot disse hensiktene og hvordan disse balanserer. Rick Warrens filosofi om å være hensiktsdrevet har betydd og betyr masse for oss, sier han.

Før jul i fjor var han på studiereise til Warrens menighet Saddleback Church i California, USA.

– Vi står i et direkte samarbeid med Saddleback Church og vurderer nå om vi skal implementere flere sider av denne ideen, sier han.

LES OGSÅ: Nå kan vi ikke bare spå fremtiden – vi kan endre den

Viktig for forlaget

Hermon forlag som er utgiver av boken i Norge, beskriver det som en av de viktigste bøkene de har gitt ut – og ikke bare på grunn av salgstallet på nesten 35.000 eksemplarer.

– Det er en veldig radikal bok som utfordrer leseren til en radikal utøvelse av troen i det godes tjeneste. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra lesere som forteller hvor viktig den har vært. For meg har den også betydd mye, og er en av få bøker jeg har lest flere ganger, forteller Svein Andersen, forlagssjef i Hermon.

– Vi solgte 10.000 eksemplarer det første året, og selger fortsatt rundt 500 årlig. De viser hvor tidløs den er, sier han.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter