Nyheter

– Kriser utløser eksistensielle spørsmål

At en bok som Målrettet liv kan endre livet til svømmeren Michael Phelps, er ikke uvanlig, ifølge rusbehandler.

– Slike åndelige «oppvåkninger» som Michael Phelps har hatt, er ikke unormalt når man er så langt nede at man søker hjelp for rusavhenighet, forteller Jens Christian Petersen, eier av Vangseter behandlingsklinikk. Gjennom 30 år har de behandlet over 8.000 rusavhengige.

LES OGSÅ: – «Målrettet liv» preger fortsatt norske menigheter

Søker etter svar og mening

– Livet blir virkelig her og nå og man blir innhentet og konfrontert med de store spørsmålene. Hvorfor skjer dette? Hva er vitsen? Alle disse spørsmålene blir veldig påtrengende. Da søker man etter svar og mening som kan gi holdepunkter og retning i livet, sier han.

Etter London-OL i 2012 startet en nedtur for Michael Phelps som endte med rehabilitering og selvmordstanker. I en dokumentar på den amerikanske TV-kanalen ESPN, forteller tidenes olympier hvordan boken Målrettet liv reddet livet hans.

LES OGSÅ: Nå kan vi ikke bare spå fremtiden – vi kan endre den

Åndelig behov hos alle mennesker

Selv om Vangseter behandlingsklinikk ikke er erklært religiøs eller er knyttet til noen trosretning, har de vært opptatt av det åndelige behovet som er i alle mennesker.

– Det har båret oss i 30 år. Selv om vi de siste tre-fire årene har lagt mer vekt på evidensbasert behandling, har vi ikke lagt bort denne filosofien. Vi vet at de store spørsmålene kommer, og det er veldig dumt ikke å forholde seg til dem i den sårbare situasjonen som rehabilitering er, sier han.

SE VIDEO: Michael Phelps forteller om snuoperasjonen ved hjelp av kristen bestselger

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter