Nyheter

Lillebroravisen fikk oppsving

Mens storebror Stavanger Aftenblad mistet over 3.000 abonnenter, fikk Sandnesposten 651 nye.

Redaktør for Sandnesposten, Frode M. Gjerald, understreker at han ikke blir stormannsgal av økningen. Stavanger Aftenblad har fortsatt over 55.000 abonnenter, mens Sandnesposten har 4.650.

– Sandnesposten ble utropt til lokalavisenes opplagsvinner da tallene for 2015 ble lagt fram tirsdag. Hva ligger bak, redaktør Frode M. Gjerald?

– Situasjonen vår er nok litt annerledes enn for mange. Vi er lokalavis i en by med 75.000 innbyggere, men har ligget på rundt 4.000 i opplag de siste 10-15 årene. Jeg mener vi har et stort, uforløst potensial, og vi har prøvd å gjøre folk klar over at det finnes en lokalavis som kun skriver om Sandnes. Vi liker også å tro at innholdet har blitt mer relevant. Vi har hatt som mål måned for måned å bli litt bedre enn sist måned, med saker som treffer bedre, og litt grundigere saker, samtidig som vi er en avis med variert innhold. Vi tar ikke av, men i dag synes vi det er stas å se at vi har lykkes med noe.

Kommuneavstemning

– Vil veksten fortsette?

– Når vi ser hvordan andre aviser sliter, også i vår naboby Stavanger, er det breialt om jeg skal si at vi skal vokse veldig i tida som kommer. Men jeg har stor tro på avisen vår. Hadde du spurt for ti år siden, ville jeg sagt at 4.600 abonnenter er altfor lite for en nummer to-avis for Norges 7. største by.

– Tror du at Sola, Stavanger og Sandnes slår seg sammen til Nord-Jæren kommune med Sandnes som senter?

– Nå har det vært seks dialogmøter, og resultatene er oppsiktsvekkende. Det er stor skepsis i Sandnes, og var et klart flertall imot sammenslåing i en undersøkelse før jul. Men her har Sandnes fått gjennomslag for mye. Det kan være at mange synes det er en forlokkende tanke med Sandnes som et senter på Nord-Jæren. Her er det også plass for vekst. Men jeg tror det skal et under til for at det blir ja i folkeavstemningen i Sandnes 31. mai.

LES OGSÅ: Klassekampen og Aftenposten Junior er vinnerne

En god nummer to

– Hva ville det bety for Sandnesposten?

– Stavanger Aftenblad er flaggskipet i mediebransjen i vår region. Vår rolle er å utvikle oss som en god nummer to-avis, og prøve å bite fra oss i den journalistiske konkurransen fra dag til dag. Slik kan vi gjøre journalistikken mer spennende i vår by og vårt område. Men vi må vite hvor vi står. Vi blir ikke stormannsgale av dette.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Konservativt tabu

– Hva er vår tids tabu?

– Vi har på leserbrevplass nå hatt en diskusjon om vigselsstriden i kirken. Det ser ut som det har blitt vanskelig å fronte det konservative synet. Å forfekte det bibelsynet som var gjeldende fram til 70-tallet synes som et tabu.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter