Nyheter

Legger frem juridisk gjennomgang

Gjennomgangen av avtalene mellom sjefredaktør Helge Simonnes og Mentor Medier fra Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange vil bli lagt frem på ekstraordinær generalforsamling i Mentor Medier tirsdag.

Etter at Mushom Invest 20. november krevde ekstraordinær generalforsamling i Mentor Medier, ba selskapets styre om en uavhengig gjennomgang av de faktiske forhold knyttet til avtalene som er inngått mellom sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes og Mentor Medier.

– Rapporten fra Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange vil bli lagt frem på tirsdagens generalforsamling, bekrefter styreleder i Mentor Medier, Håkon Jahr.

LES OGSÅ: Helge Simonnes forsvarer pensjonsavtalen sin

Aksjer

Jan Erik Mushom (Mushom Invest) eier 10 prosent av aksjene i Mentor Medier og krevde også gjennomgang av verdivurderingen av selskapet foretatt av Kjellstrup & Wiggen Consulting i desember 2014. Denne vurderingen lå til grunn for prissettingen da Helge Simonnes solgte sine aksjer tilbake til selskapet.

Jan Erik Mushom sa til Vårt Land 27. november at han ville engasjere advokat for å granske de juridiske sidene ved avtalen.

LES OGSÅ: Millionavtalen kalles uklok og umusikalsk

Redegjørelse

– Vil Mushom Invest også legge frem en juridisk vurdering på den ekstraordinære generalforsamlingen?

– Min advokat forespurte styret i Mentor Medier om ytterligere dokumentasjon rundt avtalen. Dette har vi ikke fått, styret har vist til redegjørelsen som vil komme fra Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange. Min plan nå er å lytte til det som blir fremlagt i dag, og så ta stilling til hva vi gjør videre, sier Jan Erik Mushom.

Mushom Invest ba fem dager senere (25. november) om at den ekstraordinære generalforsamlingen også skulle behandle nedskrivingen av aksjeverdien og vedtektsendringer angående stemmerettsbegrensningen i selskapet. Styret i Mentor Medier mente det ble for kort frist til å behandle også disse sakene, og Mushom Invest har godtatt det – men satt frem nytt krav om enda en ekstraordinær generalforsamling.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Åpenhet

Opplysningsvesenets Fond er en av aksjeeierne som deltar på dagens ekstraordinære generalforsamling.

– Det viktigste nå er å få åpenhet rundt avtalene mellom sjefredaktøren og selskapet, og at aksjonærene i selskapet får lik behandling, sier finansdirektør Jon Gunnar Solli i OVF.

Han mener det mest interessante er vurdering av aksjeverdien.

– Vi har registrert at verdien av aksjene ved Simonnes' salg tilbake til selskapet ligger høyere enn andre omsetningskurser som er registrert. Det er det ikke godt nok redegjort for i det styret har uttalt hittil. Det bør belyses ytterligere, sier Solli.

– Ville dere satt frem krav om ekstraordinær generalforsamling med stor nok aksjepost til det?

– Det er ikke utenkelig, sier Solli.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter