Nyheter

Kirken utfordrer ny statsråd: – Dropp søndagshandelen

Kirkerådets direktør oppfordrer den nye kulturministeren til å legge saken om søndagshandel i skuffen.

Onsdag formiddag ble Linda Hofstad Helleland (H) presentert som kulturminister Thorhild Widveys etterfølger. Den nye statsråden får ansvar for saken om søndagsåpne butikker.

Regjeringen møtte bastant motstand fra svært mange ulike miljøer da det i vår ble foreslått endringer i helligdagsloven for å tillate søndagsåpne butikker. Nå setter Den norske kirke sin lit til at den nye kulturministeren skroter forslaget.

LES MER: Hun blir ny trosminister

Har forventninger

– Vi har store forventninger til at hun klarer å la den saken ligge i skuffen. Slik kan hun ta hensyn til den massive, folkelige motstanden som er kommet til syne, sier Jens-Petter Johnsen, direktøren i Den norske kirkes sentralkirkelige råd, til Vårt Land.

Følg oss på Facebook og Twitter!

«Skadelig for samfunnet»

«Kirkemøtet mener det er skadelig både for samfunnet og den enkelte å gjøre grep som øker forbrukspresset. I et klimaperspektiv vil søndagsåpne butikker føre til økt energibruk og økt transport», argumenterte Kirkemøtet mot regjeringens forslag.

Tror regjeringen snur

– Mener du det er realistisk mulighet for at regjeringen snur i denne saken, Johnsen?

– Ja. At regjeringen ikke forlengst har sendt denne til Stortinget, må bety at regjeringen har lyttet til folkemeningen. Jeg tror det er gode muligheter for at regjeringen skjønner at forslaget om å tillate søndagsåpne butikker er for dårlig, svarer Kirkerådets direktør.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter