Nyheter

Gjør bibelcamp til politisk arena

Bibelcamp: KrF sendte i går kveld tungt skyts til Justøy Bibelcamp. 
– Forsøk på å blidgjøre folk etter Pride-bråket, mener valgforsker.

I går kveld dukket tre av KrFs storingspolitikere opp på Justøy Bibelcamp i Lillesand. Partileder Knut Arild Hareide, Kjell Ingolf Ropstad og Hans Fredrik Grøvan, de to siste fra henholdsvis Aust- og Vest-Agder KrF, møtte opp for å vise sin støtte til arrangørene­ av den tradisjonsrike bibelcampen i kampen mot en vrang Fylkesmann­.

I forrige uke, bare tre dager før sesongstart, fikk bibelcampen beskjed om at Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder griper inn i programmet for teltkirken. Da var artister booket, kontrakter underskrevet, og programmet godkjent av kommunelegen i Lillesand, før fylkeslegen satte en stopper for bruken av lydanlegget i teltkirken på grunn av støyklager fra to hyttenaboer­. Campen har blitt arrangert på samme sted i 52 år, og i fjor sommer ble det registrert 25.000 gjestedøgn.

LES OGSÅ: I fjor havnet samme sak i retten.

Presset KrF

Valgforsker Anders­ Todal Jenssen mener det er meget sannsynlig at dette er et forsøk på å blidgjøre enkelte­ velgergrupper­ etter Hareides Pride-deltakelse.

– De føler seg helt sikkert presset om dagen, og da gjør man jo alt som kan virke i positiv­ retning, sier han og legger 
til:

– Jeg tviler sterkt på at de får noe særlig ut av dette, men det vil nok uansett ikke ha negativ effekt.

LES MER: Dette er sommerens kristen-stevner

Hang seg på

Knut Arild Hareide­ var allerede booket som taler på tirsdagens kveldsmøte, og Ropstad synes det var en god anledning til å henge på og gjøre et poeng ut av saken.

– Bibelcampen og andre slike­ arrangementer er en viktig fellesskapsbyggende­ arena. Vi håper det er mulig å finne fram til en løsning alle kan leve med, sier Ropstad på spørsmål om hvorfor KrF velger å prioritere denne saken.

Samtidig er han usikker på om det i det hele tatt er mulig å utrette­ noe politisk i saken, ettersom­ vedtaket fra Fylkesmannen er endelig.

– Det er krevende å få omgjort dette vedtaket, men vi reagerer på fylkesmannens overkjøring av kommunen i saken.

Ikke frieri

Grøvan sier partiet ble kontaktet av arrangøren, og synes det var rimelig å gjøre et forsøk på å hjelpe til i saken.

Så dette er ikke et forsøk på å rette opp partiets omdømme etter Pride-bråket?

Hehe. Nei. Jeg har fulgt saken i noen måneder. Men vi hadde jo ikke trodd at Fylkesmannen skulle sette ned foten i siste sving.

– Dere stiller jo mannssterke fra KrFs stortingsgruppe?

– Ja, flere av oss bor jo i regionen­.

SPALTIST: Det irriterende kristenfolket

Diskriminering

Grøvan mener­ vedtaket er på grensen til diskriminering, og viser til blant annet musikkfestivalen Palmesus i Kristiansand som foregår midt i bebodd byområde.

– Man kan ikke behandle en bibelcamp på noen annen måte enn man behandler en slik musikkfestival­, sier Grøvan og opplyser om at støynivået på Justøy ligger under den fast-
satte grensen.

Han ønsker å bringe saken inn for departementet for å få en overordnet vurdering av om bibelcamper kan underlegges slike begrensninger med tanke på senere års drift.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter