Nyheter

Droppet å anmelde

Skribent Madeleine Schultz lot være å anmelde sjikane fordi hun fikk inntrykk av at politiet ikke ville prioritere saken.

Shultz har både mottatt flere ubehagelige nettkommentarer samt hatt én spesifikk, svært ubehagelig opplevelse. Hun har likevel aldri anmeldt noe til politiet.

– Egentlig tenker jeg at man burde anmelde alt man opplever av hets og sjikane. Problemet er når det blir gjort så komplisert fra politiets side. Man får følelsen av at anmeldelsene ikke blir prioritert. Da er det lett å droppe det, sier hun.

LES MER: Orker ikke anmelde hatytringer

Satt på bussen, fikk høre sex-lyder i telefonen

Som tidligere skribent i Dagbladet, nå frilanser, har hun skrevet mange kommentarer om kvinner og likestilling. Hun har også deltatt i radio- og TV-debatter. I etterkant har hun fått mange ubehagelige kommentarer i kommentarfeltene. Men også noen ubehagelige telefonoppringninger.

LES MER: Flere anmelder i hovedstaden

På vei til jobb ble hun oppringt fra et skjult nummer. Vedkommende begynte å stille spørsmål om hvor hun var og hva hun hadde på seg. Etter hvert som Schultz fortsatte å spørre hvem som ringte, begynte personen å lage seksuelle lyder inn i røret. Hun la på, men anropene fortsatte. Etter et titalls oppringninger på få timer, ringte hun Grønland politikammer i Oslo for å høre hva hun kunne gjøre.

LES MER: Kommentarfeltene har aldri vært så ille som nå

– De sa at jeg kunne komme og levere en anmeldelse og levere inn mobilen min. Men de sa at de sannsynligvis ikke ville finne ut av det uansett, siden det var skjult nummer. Jeg fikk inntrykk av at dette ville ta mye tid, og at de uansett ikke ville prioritere det.

LES MER: Ble truet med drap, voldtekt og steining

Blir ikke bedre når man ikke blir trodd

Schultz droppet anmeldelse, og har sluttet å svare på anrop fra skjulte nummer. Hun sier hennes opplevelse ikke på langt nær kan sammenlignes med dem som opplever alvorlige overgrep. Men at den har gitt en følelse av hvordan det kan kjennes:

– Følelsen av at man ikke orker å gå gjennom prosessen med å anmelde fordi man blir møtt med en følelse av at det er mindre viktig, er vond. Og gjør ikke situasjonen bedre.

LES MER: I Sverige slås det alarm om hatkrim

Kjenner du mange som har hatt lignende ubehagelige opplevelser?

– Uff, ja. Man blir litt herdet. Jeg føler det er så vanlig at jeg helt har sluttet å registrere det. I hvert fall når det gjelder nettkommentarer.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter