Nyheter

Beskylder Erna Solberg for å ha ideologiske skylapper

– Ikke engang reinspikka sosialister ville våget å formulere seg som Erna gjør, mener KrFU-leder Emil André Erstad. Han er skuffet over høyres ideologiske skylapper og arroganse.

I en kronikk på NRKs sider skriver Erstad at «den ideologiske kortslutninga i engasjementet til Høgre for søndagsopne butikkar er soleklar: Folket veit ikkje kva dei vil ha, før dei får det, seier Erna Solberg. Slik ville ikkje eingong ein reinspikka sosialist ville våga å formulere seg.»

Kronikken er en reaksjon på Solbergs uttalelser om at folk, på tross av den massive nåværende motstanden, på sikt vil støtte opp om søndagsåpne butikker.

– Dette er typisk en sak som mange vil glede seg over i framtiden og som få partier vil ønske å gjøre om på, sa Solberg til NTB.

LES MER: - Arrogant av Erna Solberg

Overkjører folket til folkets beste

I kronikken påpeker Erstad at Høyres argumentasjon i mange saker handler om at staten ikke skal styre livene til folk. Han nevner alkoholpolitikken, redningsvest og fedrekvoten.

– Vi har kjent høyre som et parti som vil beskytte folk mot politikere som mener de vet folks beste bedre enn det folk selv gjør. Dette er et Høyre vi ikke kjenner igjen, sier Erstad til Vårt Land.

LES MER: 101 av 109 kommuner ber regjeringen droppe søndagsåpne butikker

Han kaller det så arrogant at det nesten har litt stil.

– Her er det ideologiske skylapper ute og går. Man har et så sterkt ønske om å gjennomføre høyrepolitikk at man ikke ser at kartet ikke stemmer overens med terrenget.

Men er det ikke et poeng å gjennomføre politikken man har gått til valg på?

Jo, og jeg mener ikke at man skal høre på flertallet i enhver sak, men man må lytte til det som kommer fra folk og fagfolk. I denne saken er det ingen skam å snu.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Overrasket forsker

– Jeg er overrasket over at Erna Solberg, som er et besluttsomt menneske, ikke tar motstanden og motargumentene inn over seg og legger dette dødt.

LES KOMMENTAR: Det handler om noe større

Det sier Odd Gisholt, fagansvarlig for varehandel ved Handelshøyskolen BI.

– Folket ønsker ikke dette, organisasjonene ønsker ikke dette, næringen ønsker ikke dette og jeg og andre fagfolk advarer mot dette. Da bør hun ta til fornuften og snu.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter