Nyheter

Ber Solberg snakke om mennesker, ikke milliarder

Venstre-leder Trine Skei Grande ber statsminister Erna Solberg (H) om å snakke mer om hva mennesker på flukt kan bidra med, og mindre om kostnadene ved å ta imot dem.

Solberg anslo i sin redegjørelse for Stortinget nylig at asylstrømmen vil koste Norge 40-50 milliarder kroner de neste fem årene, hvis de siste prognosene slår til.

– Den billigste måten å gjøre dette på, kjære Erna Solberg, er å få dem i jobb, sa Grande i sin tale til Venstres landsstyre lørdag.

De siste anslagene tyder på at Norge kommer til å ta imot 23.000 asylsøkere i år og over 33.000 neste år.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Destruktivt system

Grande advarte sterkt mot å plassere asylsøkerne i endeløse køer og støttesystemer, slik at de til slutt mister motivasjonen for å bidra i det norske samfunnet.

– Da må vi slutte å snakke om milliarder og begynne å snakke om menneskene, sa Grande, og fikk langvarig applaus fra flere hundre Venstre-delegater.

– Mitt mareritt er at vi skal putte dem inn i det systemet vi har nå, som er grunnleggende destruktivt, fremholdt Grande.

Regjeringen kommer om knappe to uker med en tilleggsmelding til budsjettet hvor kostnader og strategier for mottak av asylsøkere og flyktninger i 2016 vil bli nærmere beskrevet.

Solberg besøkte lørdag det nye mottaket for asylsøkere i Råde i Østfold.

LES OGSÅ: KrF foreslår å øke bistanden til rekordnivå

Lover budsjettkamp

Regjeringens budsjett er ikke så verst, ifølge Grande, som likevel gjør det klart at forslaget ikke vil få flertall uten at det blir grønnere.

– Det er ikke et kjempedårlig forslag, men det vil ikke bli vedtatt, sa hun.

– Vi vil så veldig mye mer, slo hun fast.

Venstre-lederen minnet om at veien til flertall for regjeringen går gjennom forhandlinger med samarbeidspartiene Venstre og KrF.

Hun etterlyste et budsjett som i større grad bidrar til å skape grønne arbeidsplasser gjennom et grønt skatteskifte, som gjør det lønnsomt å ta grønne valg.

Grande etterlyste også en større jernbanesatsing.

LES OGSÅ: Norden kan få 250.000 asylsøkjarar i år

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter